2374
Следвайте ни

Шеф поиска да му върнат 121 000 лв., дадени за заплати

viber icon

Бизнесмен от кърджалийско си поиска 121 100 лева, раздадени на работниците в дружеството, на което той е бил едноличен собственик на капитала и управител. Родопчанинът заведе дело, в което се опита да докаже, че сумата е изтеглена на няколко пъти от банковата му сметка без негово знание, пише 24rodopi.

Финансовите тегоби за бизнеса му и шокиращото искане се разгледаха на две инстанции. Поискано бе и обезщетение за забавено плащане в размер на 28 747 лева.

Сумите били теглени в различен период от време от служител в личен състав. Работниците във фирмите получавали заплати и бонуси, като всички списъци с лицата били одобрявани от собственика на фирмата. Те били получавани с приходен касов ордер и после раздавани на служителите. Всичко пък ставало със знанието и одобрението на шефа, стана ясно в съда.

Като доказателство била приложена и кореспонденция по мобилен телефон и приложението Вайбър, а техническата експертиза доказала, че няма манипулация на съдържанието. От комуникацията станало ясно, че процесните банкови операции са разрешени от собственика.

Парите пък са били раздавани на служителите в дружество, на което отново той бил собственик на капитала. Окръжните магистрати в Кърджали, а по-късно и апелативните в Пловдив отхвърлиха жалбата за присвояване на средства.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?