Следвайте ни

Шеф от немската RTL застава начело на "Нова Броудкастинг груп"

viber icon

Бившият изпълнителен директор на RTL Дирк Геркенс става шеф в "Нова Броудкастинг груп", след като медийната компания бе придобита от "Юнайтед груп", съобщи „24 часа“.

Сделката бе завършена днес, за което съобщиха досегашният собственик на "Нова" Кирил Домусчиев и новият "Юнайтед груп".

"С радост посрещаме "Нова" и нейните служители в семейството на "Юнайтед груп". България е привлекателен пазар за нас и като част от "Юнайтед груп" "Нова Броудкастинг груп" ще продължи да надгражда силните си страни. Между "Нова" и другите наши медийни операции съществува добра съвместимост. Това ни дава възможността да постигнем синергия и да разширим мащаба си, за да увеличим инвестициите си в локално съдържание, което да удовлетвори нашите клиенти", заяви Виктория Боклаг, която е главен изпълнителен директор на "Юнайтед Груп".

Медийният експерт Дирк Герксен е назначен да наблюдава случващото се и развитието на "Нова", след като тя официално бе придобита от новия си собственик. Той често влиза в класациите за най-влиятелни личности в унгарската медийна индустрия. Има над 25 години опит в големи тв компании в страни като Люксембург, Полша, Унгария. Учил е журналистика и финанси в Белгия и е завършил магистратура в един от най-старите и престижни университети в бизнес областта в Испания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай