Следвайте ни

Шарл Мишел спешно лети за Анкара, Борисов го изпрати на летището ВИДЕО

viber icon

Премиерът Бойко Борисов изпрати на летището европейския президент Шарл Мишел, който от тук заминава по спешност в Анкара.

Той беше у нас по покана на министър-председателя ни. Заедно с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен тримата обиколиха с хеликоптер границата ни с Гърция, като се увериха, че България пази отлично браздата, която е крайна за ЕС, пише "24 часа".

„Европейският съюз е с водещо значение за поддържането на мира и стабилността в региона в контекста на мигрантската криза. Затова продължаваме задълбочаването на диалога и общите европейски действия, трябва да намерим трайни решения“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел преди той да замине от София за Анкара.

Шарл Мишел и Бойко Борисов разговаряха преди полета на европейския президент. Снимки: МС
Шарл Мишел и Бойко Борисов разговаряха преди полета на европейския президент. Снимки: МС

„Европа се нуждае от обща емигрантска политика, от спешни решения, които съм убеден, че могат да бъдат постигнати само в диалог с всички засегнати страни, включително и Турция“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Българският премиер изтъкна, че от ключово значение е управлението на миграцията в настоящия момент да се извършва по всеобхватен и координиран начин, в съответствие с принципите на солидарността и споделената отговорност.

„Това остава приоритет за България, която продължава да осигурява високо ниво на сигурност на външната граница на ЕС“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред Шарл Мишел.

Борисов отчете, че българските медии следят отблизо случващото се по границата на Гърция и информационният поток е много засилен.

"Преди да отлетим от България, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел продължаваме да обсъждаме темата за мигрантския натиск в региона, която е изключителна важна за всички европейски граждани", написа по-рано на фейсбук стената си Борисов.

"Пожелавам ти успешна мисия", се обърна към Шарл Мишел министър-председателят ни. 

"Благодаря на най-висшите ръководители на ЕС, които дойдоха да споделят националния ни празник и закичиха ръцете си с мартеници. Продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, приятелство и мирно отношение в региона", публикува по-рано във фейсбук премиерът.                                                                        

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

МАрицаааа ?!?

МАрицаааа ?!?

04.03.2020 | 12:28

Четете ли си глупостите , които пишете . Границата ни с Гърция не е външна на Еврсъюза ! Тази с Турция е такава , и Боко е летял там , а не на гръцката граница !

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?