Следвайте ни

Шансът за кабинет расте, Христо Иванов ще преглътне и червен мандат

viber icon

Шансът да се състави правителство сериозно се увеличи след като "Демократична България" реши да погази едно от табутата си.

"ДБ би преговаряло за съставяне на правителство с третия мандат, дори ако той бъде връчен на БСП", заяви съпредседателят на дясната коалиция Христо Иванов в интервю за БНР. Досега от ДБ настояваха, че за тях е недопустимо да подкрепят предложен от социалистите кабинет. Именно БСП обаче най-вероятно ще получи третия мандат от президента, след като рулетката превърти втората сила ГЕРб-СДС, която изобщо няма се опитва да внася предложение за правителство в парламента.

"Призивът ни е да седнем и да изработим цялостната формула на правителство", подчерта днес Христо Иванов. После уточни

"За да няма избори сега, понеже този парламент не можа да роди пълноценно политическо управление и ние трябва да намерим някакъв заместител, който да ни спаси от това да хвърлим страната към избори, затова предлагаме правителство за 6-8 месеца. Единственият ни твърд призив е да има равноправни професионални преговори".

Иванов категорично подчерта, че ГЕРБ и ДПС не трябва да се включват не само в преговорите, но и споразумението за бъдещото правителство да бъде така конструирано, че да не допуска тяхното влияние върху работата на това управление, защото то може да бъде избрано с 60 гласа, но може да бъде свалено със 120.

Съдебната реформа е ключова, посочи за пореден път Христо Иванов,който е бивш правосъден министър.

Според него трябва да се спре да се говори за партии на протеста, а да се говори за хора, които са били на протестите и знаят какво е изкарало хората на улиците:

"Хората искат публична и отчетна власт, упражнявана по прозрачен начин пред тях".

 Иванов беше категоричен, че всеки, който иска да получи подкрепата на ДБ, ще бъде питан какви хора предлага.

"Борисов и Гешев са били част от укривателството на това престъпление, защото това, което видяхме на записа, е престъпление. ... Бойко Борисов се скри от парламента и не стана депутат, за да не понася отговорност. Утре ще внесем искане да бъде изслушан в Народното събрание и Иван Гешев", каза той за показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година.

По думите му част от това престъпление е и потъпкването на достойнството на българската полиция, която е един от символите на републиката.

"Това престъпление включва политическите поръчители. ... Сега и Младен Маринов и Христо Терзийски (министри на вътрешните работи от ГЕРБ - б.р.) са депутати, осигурен им е депутатски имунитет, за да не бъде възможно да им се търси отговорност. Истинските поръчители и укриватели на това тежко престъпление са Борисов и Гешев", убеден е Христо Иванов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

Филип

Филип

17.08.2021 | 22:54

Отдавна е ясно, че Христо Иванов не е никакъв демократ. Той е чист комунист, който е готов на всичко за власт и пари.

Отговори
0 1
Петър

Петър

17.08.2021 | 06:38

Огдавна е ясно, че Иванов е червенюша в сянка и задачата му беше да съсипе старото дясно полит пространство.

Отговори
1 1
И сега Ко

И сега Ко

15.08.2021 | 16:47

То чифутина ви Тиквата ич не е куманист А ристьо вече освен всичко веднъж го е лапал пожарникарския и явно му липсва и в тия гладни години парче месо в устата си е месо НАЛИ така

Отговори
4 4
Разочарован

Разочарован

15.08.2021 | 16:23

Той мразеше свирката , въпреки това всеки път преглъщаше обидата .... Другаря Ристю Бойкиев , внук на известните комунисти Бойкиеви

Отговори
7 3
Сик

Сик

15.08.2021 | 15:50

А вие какво предлагате ? Нови избори ли ?

Отговори
5 5
миш-маш

миш-маш

15.08.2021 | 15:40

Тюрлю гювеч правителство ще правят. Няма вече принципи , има мерак за постове. Реално комбинацията ДБ-БСП-ИБГНИ за да може да бъде разбрана от обикновения човек, трябва да си представи комбинацията ПАТРИОТИ-ДПС-АТАКА. ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ И БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

Отговори
13 3
Дали

Дали

15.08.2021 | 15:36

Важното е дали майката и бащата на Христо Иванов ще преглътнат ЧЕРВЕН мандат.

Отговори
14 1
ХАХА

ХАХА

15.08.2021 | 15:42

Браво! Нека поне се забавляваме с тънка ирония, вместо да плачем от това което виждаме......

Отговори
12 2
Ще преговаря

Ще преговаря

15.08.2021 | 15:29

и с талибаните, ако се налага, ще се отмята и премята, колкото е необходимо. Само да се домогне до народната пара. И той се е загрижил за суверена.... Ха-ха... Паляк

Отговори
13 3
намръщенЪ

намръщенЪ

15.08.2021 | 23:45

Тези кинти са още по-сладки, щото идват от европрограми и как ще изтекат - Господ не знае дори, какво остава за обикновените човеци

Отговори
0 0
намръщенЪ

намръщенЪ

15.08.2021 | 15:09

Тая муцуна е издънка на черевиня партизански род Бойкикеви, та не се учудвайте на думите и делата му. ЗА ТЕЗИ ИНДИВИДИ(щото те са такива) Е ВАЖЕН ИНТЕРЕСА, КИНТИТЕ И КРАЖБАТА.

Отговори
15 3
30 години стигат

30 години стигат

15.08.2021 | 18:32

А вие докога ще се правите на анти-комунисти? Вече минаха повече от 30 години. Децата ви и внуците ме разбират смисъла да се делите на комунисти и анти-комунисти. Само разделяте България и я правите лесна плячка,за враговете и.

Отговори
2 3
намръщенЪ

намръщенЪ

16.08.2021 | 00:57

Подялбата бе въведена ТОЧНО ОТ ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ! Тези, които говореха за "широки народни маси" създадоха нова аристокрация от висше ниво и едно по-ниско, включващо другари с червени книжки и един малък кръг оранжеви такива. Създадоха се лобита на т.нар. "Активни борци против фашизма и капитализма". Обратно на западния модел(т.нар. "капитализъм") тук ВЛАСТТА СТАНА СРЕДСТВО ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ, не толкова за управление. В Края на БайТошовото управление чрез Указ 56 след 40години прекъсване се легализира частния бизнес. Това трябваше да спаси икономиката, която отиваше вече към удавяне. СЪЕВРЕМЕННО, ЧРЕЗ РЕГИСТРАЦИЯТА НА ФИРМИТЕ ЗАПОЧНА ИЗПИРАНЕТО НА ПАРИ, ОТКРАДНАТО ОТ ДРУГАРИ(е, не всички 800 хиляди членове на БКП и 130хиляди на БЗНС бяха гадове - хора всякакви, някои другари си умряха и в боксониери и с мижави пенсии) ЧРЕЗ ТОТАЛИТАРНАТА ВЛАСТ

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?