Следвайте ни

Сменят правилата за безлихвените кредити от 1500 лв.

viber icon

Вече повече хора имат шанс да вземат безлихвен кредит от 1500 лева за месец или до 4500 лева за 3 месеца.  Процесът се улеснява, като вече няма да е нужно кандидатстващите да са в неплатен отпуск или с прекъсната работна дейност. Променя се и периодът, за който самоосигуряващите се лица могат да се позовават на спад на доходите си, съобщава Нова тв.

Досега е имало изискване за кандидатстващите да докажат спад на доходите за първото тримесечие на годината.  През януари и февруари обаче нямаше извънредно положение, то беше въведено на 13 март и тогава много хора останаха без доходи.

Сигналите за откази за кредит с тези мотиви към Българската банка за развитие са много, затова се правят и промените. „Ще се разшири  периодът, през който трябва да се докаже този спад на дохода. Ще се включи третото, а евентуално и четвъртото тримесечие. Докато  в началото можеха да кандидатстват служители, самоосигуряващи се, които са в неплатен отпуск поради прекъсване на работа, сега те може да са се върнали на работа и отново да кандидатстват по тази мярка”, обясни София Касидова от Българската банка за развитие

Според обновените изисквания кандидатите за кредит трябва да са наети на трудов договор 6 месеца преди момента на кандидатстване. Досега се зачиташе времето от пускането им в неплатен отпуск.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?