Следвайте ни

Шампоан за 45 лв., захар за 20 лв. и хляб за 5 лв. - eто кой плаща така

viber icon

Надути до небето са цените в павилиона в Дома за временно настаняване на чужденци в Бусманци, предава БНТ. 32-годишен алжирец, който е там повече от година, решава да направи скрита камера, за да покаже нередностите при пазаруване от единствения магазин.

Центърът в Бусманци е от затворен тип, затова няма как хората вътре да излизат навън да си пазаруват, откъдето пожелаят. Заради пандемията свижданията са забранени, така че не могат да разчитат и на близки за храна.

Освен хляб за 5 лв., там се продават и акцизни стоки - цигари между 7-8 лв. за кутия сравнително популярни марки.

Плащанията може да се правят и с евро, но касови бележки не се издават. Общо взето надценката на различните видове стоки варира, като при киселото мляко достига до около 400 процента.

За сравнение - цената на един хляб от същия вид в търговската мрежа е малко под 2 лв. Според закона цените на цигарите са фиксирани, защото са акцизна стока, следователно не би трябвало да се продават на по-високи или по-ниски стойности.

Хората твърдят, че кофичка кисело мляко от 400 грама се търгува за 4 лв. Шампоан за коса може да се закупи за 45 лв. На същата цена излиза и килограм течен шоколад. Изключително завишена цена има и килограм захар във въпросния павилион. Килограмът излиза 20 лв., но се продава на пластмасови чаши по 4 лв., твърдят още чужденците. По 2 лева за бройка се продават домати, краставици и лук.

Хората от центъра са подали жалби до властите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Сбъркана държава

Сбъркана държава

02.07.2021 | 12:37

И това като всичко друго в милата ни държавица-е надолу с главата, каквито и да са и от където и да са дошли, държавата ги е приела и е длъжна да им осигури човешки условия,ако не ги иска да ги върне,а не да се отнася с тях като с боклуци,както всъщност се отнася и с обикновенните българи

Отговори
5 0
Сбъркана държава

Сбъркана държава

02.07.2021 | 12:39

КАЗВА СЕ БЪЛГАРСКА РАБОТА И ПОВЕЧЕ ДУМИ СА ИЗЛИШНИ-ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ

Отговори
6 1
Много  правилно

Много правилно

02.07.2021 | 12:23

И на нас като не ни харесваше да ходим в Алжир не ходехме там. А в Сирия ни наричаха бели р ,оби. Е какво снизхождение ще очакваш от един роб. Виж на емигранти от съседни страни ние българите винаги сме съчувствали в миналото.

Отговори
4 5
Бусмански търгаш

Бусмански търгаш

02.07.2021 | 12:14

"Гостоприемни" сме, отвсекъде! Вервайте! Прочее, колегите и на морето са такива - към българите - да нема дискриминация де...

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?