Следвайте ни

Сензационно! Българин направи тоалетна срещу COVID-19

viber icon

Нова иновация се появи в борбата с коронавируса и това е въртяща се противоепидемична тоалетна чиния. Пионерът сред тоалетните чинии е поставен в сградата на районното кметство „Оборище”. До иновацията за момента имат достъп само граждани, но не и служителите в администрацията на общината.

За нея не са необходими дезинфектанти, защото седалката е напълно автоматизирана и  при натискане на бутона се обвива с фолио, което пък гарантира хигиената.

Иновацията е на Явор Радев. Той заяви в ефира на „Здравей, България”, че тоалетната чиния работи изцяло на ток, но има и модел, който може да работи с акумулаторна батерия, която издържа до 5 хиляди сядания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кенефа е другаде

Кенефа е другаде

17.12.2020 | 09:02

Посланикът ни в Пакистан в корупционен скандал Българският посланик в Пакистан проф. Александър Борисов Парашкевов е бил отзован, малко след назначаването си на дипломатическия пост. Причината - обвинения в корупция, предаде eurocom.bg. Това става ясно от публикация в дипломатическата новинарска агенция на Исламабад (DNA). Новината се появява в Пакистан в началото на месец октомври. Според източници на DNA българският посланик е бил отзован още преди да връчи акредитивните си писма на президента на Пакистан. Това е рядко срещано в историята на дипломацията. Според информацията, новоназначения посланик се е забъркал в схема за внос на коли и алкохол извън определената квота. Хванат е бил заради автомобил марка “Бентли”. Подробностите разкриват, че внесенната от българския посланик, ползващ се от дипломатическата си позиция, кола е била в употреба на пакистанец. Колата е била прихваната от митнически служители. Според информация на Министерството на външните работи колата е внесена от посланика за негов пакистански приятел. Източници посочват, че Парашкевов е получил и подкуп от 40 000 долара. Българският посланик е внасял и алкохол над допустимото. През ноември миналата година той е получил разрешение да внесе определено количество алкохол в Пакистан, но в действителност количеството е било почти двойно повече. Министерството на външните работи разбрало за това и разпоредило на директора на митницата да извърши щателен оглед на контейнера.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?