Следвайте ни

Секретарката на Васил Божков на свобода срещу 30 бона

viber icon

Йоана Чолакова, секретарка на издирвания хазартен бос Васил Божков, остава на свобода срещуа срещу гаранция от 30 хил. лв. Това реши Апелативният специализиран съд, потвърждавайки решението на по-ниската инстанция, която отмени задържането под стража на Чолакова. 

Магистратите прецениха, че доказателствата срещу нея се основават единствено на показанията на Цветомир Найденов, бивш съдружник с Божков и основен свидетел по всички обвинения срещу собственика на "Нове холдинг"..

Според съда в момента те не са достатъчно конкретни. Няма доказателства, от които да се обоснове предположението, че Йоанна Чолакова може да се укрие или да въздейства на свидетели и да пречи на събирането на доказателства. 

Чолакова е работила като секретарка на Божков, от юли миналата година и като административен директор на футболен клуб Левски. Тя заяви в съда, че заплатата й като секретарка е била 4 000 лв, а като административен директор - 5 500 лв., което е доста впечатляващо на фона на сегашната финансова криза на "Герена".

Решението на Апелативния специализиран съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?