Следвайте ни

Сдружение раздава коледни подаръци на сираци

viber icon

Коледни подаръци на деца, останали без родители, раздава Национално сдружение на сираците в България. Празничните торбички включват лакомства и дребен подарък. „Вярваме, че с този жест ще доставим много радост на децата и ще разнообразим ежедневието им в навечерието на Рождество Христово“, казват от организаторите. 

Подаръци вече са раздадени на подрастващи от Центровете за настаняване от семеен тип- Лом, Домовете за деца, лишени от родителска грижа - Стара Загора, КСУДМ "Св. Мина" град Пордим, Център за ранна интервенция на уврежданията – Плевен. При даренията са се включили и местни фирми. Компании  са помогнали с черна и бяла техника за нуждите на социални заведения.

Организаторите отбелязват, че пандемичната обстановка около COVID-19 е повлияла и върху дарителството, заради многото хора останали без работа и бизнес, но въпреки това те ще успеят да зарадват над 300 деца от социални институции и семейства с нисък социален статус. 

Кампанията за набиране на средства за коледни подаръци за деца в неравностойно социално положение продължава до 15 декември. Средства могат да бъдат дарени по сметката на Национално сдружение на сираците в България, както и чрез paypal: [email protected]

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

IBAN: BG82FINV91501203760211

BIC: FINVBGSF

основание: Дарение "Коледа за всяко дете"

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?