Следвайте ни

Съдят собственик на 145 коли за данъчни измами

Собственик на 145 автомобила е даден на съд за престъпления срещу данъчната система на държавата. Той е обвинен в укриване на данъци за 25 хил. лева.

Сл. Славчев е предаден на съд от Окръжна прокуратура – Монтана.През 2013 г. обвиняемият Славчев започнал да се занимава с регистрация на леки и товарни автомобили на свое име в КАТ при ОД МВР-Монтана. Обичайно те се управлявали от други лица, предимно румънски граждани, въз основа на издавани от негово име пълномощни, в качеството му на собственик, пише dir.bg. 

През периода от 11.07.2013 г. до края на 2014 г. обвиняемият, като физическо лице, регистрирал на свое име 122 броя леки и товарни автомобили.

Съгласно разпоредбите на Закона за местните данъци и такси, регистрираните МПС подлежат на данъчно облагане, а данъкът се дължи от техния собственик. Освен това към онзи момент действала и разпоредба, съгласно която в двумесечен срок от регистрацията, той бил длъжен да подаде данъчни декларации, на базата на които се определял размерът на задължението.

Вижте повече по случая тук.

Дора Цветкова

Редактор

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?