Следвайте ни

Съветът на Радев с унищожителен доклад

viber icon

Липсата на прозрачност и на реална отговорност е системен дефект на модела на управление у нас, а проблемите в съдебната власт са сред основните причини за кризата на държавността.

Това са част от изводите във втората част от проекта за Национален стратегически документ, подготвен от Стратегическия съвет към президента.

Системните дефекти на управленския модел могат да се решат само с дълбока реформа, която да овласти гражданите и да наложи механизми за прозрачност и за реална управленска отговорност, се посочва в анализа на Стратегическия съвет към държавния глава.

Според един от изводите границата на разумната независимост и управленска автономност е премината по посока на властовата недосегаемост, а това означава, че в нарушение на основни принципи на демокрацията народът не е върховен суверен.

В изготвените досега национални програми за развитие дори и добре написаните политики остават неосъществени заради, "порочния начин на управление, на компетентност, корупция, злоупотреба с власт, липса на отчетност, неефективен контрол и практическа безотговорност", обобщават от Стратегическият съвет и отчитат, че наложеният и упорито защитаван неприемлив начин на управление на държавата се превръща в препятствие за дългосрочното развитие на страната и за пълноценната и европейска интеграция.

И втората част от проекта за Национален стратегически документ, изготвен от Стратегическия съвет при президента, ще бъде подложен на обществено обсъждане в сайта на гражданската инициатива "Ние, е-народът" (https://e-narod.bg/), както и в платформата на инициативата във фейсбук. След обществения дебат Стратегическият съвет ще предложи визия и необходими действия за успешното развитие на България.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

намръщенЪ

намръщенЪ

19.09.2020 | 07:09

Тоя б-к--к да си затваря устата

Отговори
3 0
Дефект на морала

Дефект на морала

18.09.2020 | 19:49

е че съветниците на този са арестувани за изнасяне на военни тайни и търговия с влияние а той организиа протести вместо момеентално да подаде оставка

Отговори
9 4
Омръзна ми

Омръзна ми

18.09.2020 | 19:42

От този !!!

Отговори
8 4
Сик

Сик

18.09.2020 | 23:50

Сложи си една снимка на леля Цецка и и се радвай. Може и на Чехльо.

Отговори
2 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?