Следвайте ни

Със 116 гласа "за" приеха рокадите в кабинетa, Горанов отказа да е депутат ВИДЕО

viber icon

Депутатите гласуваха промените в кабинета. Със 116 гласа "за", 89 "против" и без въздържали се народните представители приеха оставките на министрите Владислав Горанов, Емил Караниколов, Младен Маринов и Николина Ангелкова.

Те ще бъдат заменени от Кирил Ананиев, Лъчезар Борисов, Христо Терзийски и Марияна Николова. На мястото на Ананиев в здравното ведомство застава досегашният директор на "Александровска болница" проф. - Костадин Ангелов.

Вече бившият финансов министърп Владислав Горанов подаде оставка и като депутат, а парламентът я прие с 104 гласа “за”, 2 “против” и 7 “въздържали се”

ДПС гласува против рокадите в изпълнителната власт, а "Воля" бойкотира заседанието.

Министър-председателят Бойко Борисов не присъства в залата, а опозицията бурно скандира "оставка" при повечето изказвания на представители на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова преди да започне гласуването заяви в декларация, че президентът Румен Радев е призовал за конституционни промени и разпускане на НС, с което той не уважава институциите и е крайно време да заяви желанието за президентска република.  Дариткова констатира, че призивите на държавен глава от площада и на разследван за престъпления олигарх съмнително съвпадат.

Пудбудителството също е наказуемо, напомни тя. 

Красимир Янков от БСП попита премиера защо прави промените в този момент.

"Кога ги планирахте? Когато чухте вътрешния глас на прозрението или нещо доста оглушително ви кънти под прозорците. Имате поне още толкова провалени министри! Тях защо не сменяте? Или ще има още траншове. А вашата оставка, кога?, попита той от трибуната в залата.

Случващото се в пленарната зала е срам - това трябва да спре, каза пък народният представител от ГЕРБ Маноил Манев в процедура по начина на водене след скандиранията на БСП.

"Това, което става в тази зала в момента е срам. Само че тоя срам няма как да го избегнем, когато се размахват юмруци. По улиците и президентът размахва юмруци. Време е да спрем това всичкото и отговорността е не само ваша", заяви Маноил Манев. 

Румен Гечев от БСП пък коментира мерките за справяне с кризата в социален и икономически план и поиска оставката на цялото правителство. Според него правителството е закъсняло и има много фалирали фирми. Относно парите от ЕС за справяне с последствията от коронавируса той каза:

В 10.00 часа депутатите излязоха в 15-минутна почивка, след като премиерът бе призован отново да дойде в пленарна зала. Бойко Борисов обаче не дойде и петимата нови министри се заклеха пред парламента. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?