46
Следвайте ни

Сарафов: Няма връзка между трагедията на "Струма" и лошата маркировка

viber icon

Скоростта на автобуса, изгорял на АМ "Струма", по-скоро е била несъобразена с пътните условия. Мисля, че са надхвърлени 90 км/ч. заяви пред БНТ зам.-главният прокурор и директор на Националното следствие Борислав Сарафов.

Изискванията на един професионален водач на автобус са по-завишени, отколкото за всеки един друг водач. Да, пътната маркировка не отговаря на изискванията, но няма причинно-следствена връзка между катастрофата и лошата маркировка. Маркировката предполага водачът да е по-внимателен и да кара с повишено внимание, посочи той. Пътната настилка на АМ Струма отговаря на условията и стандартните изисквания за път, подчерта още Сарафов.

Автобусът буквално се е нанизал на мантинелата, добави Сарафов, след това се е заклещил между двете мантинели. Има разрешена скорост и съобразена скорост с пътните условия. Разрешената скорост може да е 120 км/ч, но ако пътните условия не позволяват, скоростта трябва да е съобразена, добави Сарафов, съобразената скорост може да падне и на 40 км/ч. Ще изчакам автоекспертите да кажат заключението си и тогава ще го съобщим, уточни Сарафов.

Разследването за катастрофата на АМ „Струма” е към финалната фаза и очакваме заключенията на съдебните експертизи. Може би ще са готови дори преди Коледа, обяви той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Бай Тошо

Бай Тошо

14.12.2021 | 12:38

Не може да обвините мен и комунистите, а? 30 години се изтърколиха, ей!

Отговори
0 2
Пантуди

Пантуди

14.12.2021 | 10:20

Маркировката по нашите пътища е отврат. Ние си я знаем и внимаваме, но водачите от други държави нямат този тренинг и резултата е трагичен. Номерът с "несъобразена скорост" се ползва от КАТ още от времето на социализма та до днес. Жалко за погубените хора. Отговорните служители ще се измъкнат като мокра връв.

Отговори
6 0
Мильо прозд

Мильо прозд

14.12.2021 | 09:36

Колко над 90 бе мильо нещастен Като на автобусите е разрешена скорост от 100 км Тоя мильо който даже не знае откъде се влиза в автобус взел да дърдори Ами за туй сме на това дередже

Отговори
0 1
Милиция завинаги

Милиция завинаги

14.12.2021 | 09:07

Аре бе, сериозно ли пак несъобразена скорост, Мильо? Нещо по-оригинално или като за милиционер с червена вратовръзка толкова? Ами да махаме маркировката щом няма връзка и полза от нея! О, чакай, нея всъщност я няма на повечето БГ пътища, защото Милицията няма проблем с това.

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?