Следвайте ни

Съпругата открила надупчения труп на Стоименов

viber icon

Окървавеният труп на Веселин Стоименов е открит от съпругата му във входа на блок 19 в затворения комплекс "Макси", който се намира на бул. "Симеоновско шосе" в София, съобщи bTV. Тя се е натъкнала на ужасната гледка, след което веднага сигнализирала полицията.

Около тялото му са намерени седем гилзи. Фатален се е оказал изстрел в главата.

До момента няма официална информация какво е довело до зверското покушение. Криминалистите работят по няколко версии за причините за убийството. Основната от тях е засегнати бизнес интереси.

Разстреляният Стоименов е вторият човек, на когото е поверена грижата за инвестициите на ВИС по Черноморието.
Собственик и съсобственик е в редица фирми, сред които "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър, и други.

Свързаната със Стоименов и регистрирана във Великобритания "Стоименов груп лимитид" е собственик на "Венис марина" - фирмата, която изливаше незаконно бетон в резерват "Ропотамо" и държеше услугата "разходка с лодка". "Стоименов груп лимитид" е собственик и на "Ер Ви инвестмънт" ЕООД, която пък си партнира с Христофорос Аманатидис–Таки в несебърската фирма "Интертур", показва Търговският регистър. Фирмата е концесионер и на доста оборотния плаж на Харманите в Созопол.

През февруари 2013 г. става ясно, че фирма „Венис Марина“ЕООД с управител Веселин Стоименов се настанява на пристана на река Ропотамо, където лятно време върви най-доходоносния бизнес по Южното Черноморие. Стоименов е наследникът на убития Георги Илиев, който отговаря за заведенията и хотелите по морето. До този момент обаче по Южното Черноморие интересите на бившата борческа групировка се изчерпват с присъствието й в Слънчев бряг и Несебър.

За да бъде устроен Стоименов, РИОСВ-Бургас и Областна управа струпват жандармерия и полиция на пристана и започват с кранове да вадят от водата лодките на тогавашния наемател от Бургас Тодор Ташев, припомня "24 часа". Заедно с това започва и събарянето на старите дървени постройки и фургони, които служат за склад за националния отбор по кану-каяк.

Стоименов има и бизнес със заведения, като по непотвърдена информация има обекти в столицата и по морето.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?