Следвайте ни

Съпругата на майор Терзиев обвини политиците за гибелта на героя

viber icon

Димитрина Попова - съпруга на трагично загиналия в Черно море пилот майор Валентин Терзиев,  застана зад думите на колегата му от авиобаза "Граф Игнатиево" Димитър Димитров. Той изрази мнение, че политиците са отговорни за гибелта на героя.

"Вие сте отговорни за състоянието на Българската армия! Вие сте безлични, алчни и безотговорни хора, оперирани от съвест и чест!", написа Димитров.

Обръщението му беше споделено от Димитрина Попова в мрежата, където тя обяви, че подкрепя думите му и написа следното във фейсбук:

"Не исках точно аз да политизирам случилото се, но това е абсолютната истина. Този човек, точно този заслужаваше друг край. 

Кураж и на всички колеги на Терзо - не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото "Това сте вие!" - безстрашните мъже на честта.

До идването на новите "самолети на хартия" има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво? Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам - какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. 

Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). 

А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна. 

Призивът ми към всички българи е - бъдете разумни и не спирайте да изисквате - първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. 

Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. 

Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Истината е

Истината е

12.06.2021 | 23:55

Трудова злополука. Катастрофа с трагичен край. Няма нищо геройско в сигурна работа от 8 до 5. Събота и неделя - почивни дни. Два месеца платен годишен отпуск. Голяма заплата. Чинове и титли. Ранно пенсиониране и куп безмислени привилегии. Возене в самолета - основна с цел разходка. Никога на гърбът си пот не видели, потни вода не са пили. И като се пенсионират стават само за пазачи на някой строеж. Неспособни сами да се издържат.

Отговори
1 3
мхм

мхм

12.06.2021 | 12:22

Съпругата на "героя" се беше изцепила в едно интервю, че даже и да били счупени самолетите, летците да летели, хохохохохохоххохохо... По-голяма простотия не бях чел! Та съпругата ,вместо да скърби за "героя" , ръси мозък по "медиите".

Отговори
6 9
Самолета не  паднал  защото  бил  счупен.

Самолета не паднал защото бил счупен.

12.06.2021 | 12:33

А защото е изгубил височина. Противонародна заповед не се изпълнява. Защо светещата цел е увеличила скороста на падането. Заповедта е изпълнена. Но на каква цена.

Отговори
10 2
Софистика

Софистика

12.06.2021 | 11:53

Началника на караула или разводача не освободили от поста Гюро, и оттам дошла смърта, и вината. Цената на живота не е един Гюро, евро, биткоин, камо ли грошове. Няма самолети, изправност, налъоти, автопилот срещу срещи с вода, суша, и смисъла атака на единична въздушна цел в нямащата реалност

Отговори
1 5
Смисли

Смисли

12.06.2021 | 10:29

Какво налага среднощен полет за единична въздушна цел. Има ПВО, всяка година от гсдини в Шабла там това тренират

Отговори
11 3
И  аз  съм  си  мислил

И аз съм си мислил

12.06.2021 | 10:40

По същата логика и Гюро Михайлов безсмислено е охранявал празно кофчеже. Но той е изпълнил своя войнишки дълг. И затова има паметник пред ДНА на площада.

Отговори
12 3
Криле

Криле

12.06.2021 | 09:43

Как не ви е срам, защо обвинявате жената. Не и стига скръбта, ами настройвате хората.

Отговори
16 5
Слава  на  героя

Слава на героя

12.06.2021 | 09:39

Доблестния летец на България майор Терзиев, народния полковник ще остане за пример на поколенията.Слава на героя.

Отговори
29 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?