Следвайте ни

Съпругът на Юлия направи потресаващи разкрития за трагичната нощ

Шофьорът на таксито вероятно прикрива убиеца, защото го познава

viber icon

Два месеца след смъртта на Юлия Ангелова убита на пътя до Созопол, виновникът все още не е открит. Припомняме, че на 26 юли, около 01 часа след полунощ, младата жена бе блъсната от лек автомобил, чийто водач бяга от местопроизшествието, а след това и от още една кола, шофьорът на второто МПС подаде сигнала на телефон 112. 

Издирва се основният извършител, който е помел Юлия с висока скорост и е изчезнал от мястото. На този етап е ясно, че колата му е сив металик от неизвестен модел. Той е заснет от камерите на преброителните пунктове по пътя, но тъй като кадърът е направен по тъмно, е с изключително лошо качество и почти неразпознаваем.

 "Искам страхливецът да каже в очите на детето ми защо отне майка му", бесен е бившият й съпруг Цветелин Цеков, цитиран от колегите от "България днес". "Единственото, което искам, е този, който е блъснал Юлия и избягал, да бъде разкрит, задържан и осъден. Нека този страхливец да се изправи пред нашата 9-годишна дъщеря и в очите да й каже защо й отне майка й", казва Цеков, който е бивш полицай.

Свидетели на тежкото престъпление, причинило смъртта на красавицата Юлия, също няма освен разказа на таксиметров шофьор. Той бил нает от младата жена да я закара от Созопол до къмпинг "Арапя", в който била отседнала. Таксиджията твърдял, че оставил клиентката на пътя, защото нямала достатъчно пари да плати за целия курс.

"Това не е вярно. Той казва, че апаратът му е показвал 22 лв., тя му е дала 20 лв. и я оставил. До мястото, което посочва, цената е 18 лв. 22 са до това място, на което Юлия е блъсната от избягалия шофьор. Разстоянието между двете точки е около 500 метра", обяснява Цветелин Цеков.

Той допуска, че таксиджията крие някои факти около инцидента. Травмите по тялото на Юлия показват, че тя е слязла от задната дясна врата на колата и най-вероятно е тръгнала да пресича пътя зад таксито. В този момент е блъсната от колата на беглеца, предполага Цеков. Дали е станало точно така, ще трябва да установят разследващите.

"Към момента нямам никаква информация от колегите от Областната дирекция на МВР в Бургас и не зная какво става със случая", казва Цветелин Цеков.

Като анализира известните му факти, почерненият мъж допуска, че най-вероятно таксиджията Пламен Милков, който е от близкото с. Равадиново, познава водача, блъснал Юлия, и го прикрива. Публично известно към момента е, че въпросният таксиджия няколко пъти е сменял версията си за случилото се във фаталната нощ.

"Може би трябва да се работи повече с този човек, дори да се изпрати на изследване с полиграф. Като криминален психолог мога да кажа, че първият шофьор, блъснал Юлия, е мъж, местен човек, със семейство, на средна възраст, най-вероятно е бил под въздействие на алкохол или наркотици.

Бягайки от местопрестъплението, той е осъзнавал какво върши. Бил е наясно с последиците, които ще има за него, ако остане. Извършителят не е жена. Те имат друга психика. Тя не би могла да запази самообладание. Би позвънила най-малко на мъжа си или на близък за помощ. В нея би проговорило майчинското чувство, би слязла да види какво е направила.

Невъзможно е шофьорът да не е усетил удара на човек около 70 кг при скорост над 80 км/ч. От такъв сблъсък остават сериозни поражения по колата - по бронята, по предницата, по капака. С тях не би могло да стигне далеч, без това да направи впечатление. Беглецът е местен, който познава района, може да се придвижи бързо на сравнително кратко разстояние и да скрие колата, без да бъде забелязан.

Със сигурност е разбрал какво е направил и е избягал като пълен страхливец, без да спре и да помогне на пострадалия човек, защото е искал да прикрие друго - алкохол или дрога. Възможно е да е някой, който по принцип си пие и си кара кола", обяснява Цеков.

Цветелин и настоящата му съпруга се грижат за 9-годишната му дъщеря от брака с Юлия след нейната смърт. "И макар че е едва на 9 години, дъщеря ми се държи много зряло. С нея, разбира се, работи психолог. Дъщеря ми осъзнава какво се е случило. Иска убиецът да бъде намерен и да го пита защо така е постъпил с майка й", казва той.

Беглецът от местопрестъплението не е унищожил автомобила си, а го е скрил в района, смята Цеков. Практиката му като полицай със 17 години стаж показва, че престъпниците постъпват по три начина с колите, които могат да ги уличат - палят ги, потапят ги във водоеми или ги скриват.

"В този случай е скрит. Не е разфасован, защото при това действие остават много елементи от автомобила, а освобождаването от тях крие риск от привличане на внимание. Изчаква се всичко да заглъхне и тогава извършителят ще се опита да се освободи от колата", заключва още той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?