Следвайте ни

Самоубиецът от ДАНС отвлякъл самолет в хитлеристка униформа

Емил Крумов искал да отклони ТУ-134 на БГА "Балкан" към Мюнхен

viber icon

Самоубилият се днес в ранния следобед в сградата на ДАНС Емил Крумов е мъжът, който през 1981 г. отвлича самолет ТУ-134 на БГА „Балкан”, който изпълнява редовен рейс София-Варна, твърди в. "Труд".

Десет минути преди машината да кацне, мъж, облечен с немска униформа и отличителни белези на хитлерист с пистолет в ръка се отправил към кабината на пилотите. Минавайки през салона в
този вид, той направил впечатление на пътуващ резервен екипаж и в момента, когато пилотите предавали на немски език исканията му за отклоняване на самолета към Мюнхен, той бил обезвреден.

55-годишният перничанин е активист на Българския национален съюз. Най-вероятно той е планирал покушение над високопоставени служители на ДАНС. Емил Крумов е бил призован на разпит в ДАНС заради разпоредената от главния прокурор Иван Гешев проверка на организаторите на забраненото националистическо шествие „Луковмарш”.

Емил Крумов се е самоубил на входа на сградата на бул. „Черни връх” №45 с шпионско самоделно оръжие – химикалка със сачма. Преди това минал през първия пост, където контролът е по-занижен. Охраната на входа предприела обиск на вещите на Крумов. В този момент мъжът извадил химикалката – пистолет и се гръмнал в главата.

Според познати на националиста той не бил женен. Живеел сам, а преди 10 години отново направил опит да сложи края на живота си.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?