Следвайте ни

Само за море - идват страшни жеги и тропични нощи

viber icon

След обичайното за началото на лятото по-нестабилно време с краткотрайни валежи, на някои места вече станали досадни на живеещите там, се задава другата крайност: тежки горещини.

В понеделник започва сериозна промяна на времето. През деня от запад-югозапад започват да се пренасят тропични въздушни маси с произход от района на Либия. Дневните температури ще достигнат 28 до 33-34 градуса.

Във вторник минималните температури ще бъдат от 14 до 20, а дневните от 31 до 36 градуса.

В сряда вече на много места ще имаме тропични нощи. Това не е романтична фигура на речта, а термин, обозначаващ нощ, през която температурата в съответното място не пада под 20 градуса. Минималните температури в низините ще бъдат от 16-17 до 20-22 градуса.

През деня повишението на температурите ще продължи и след обяд те ще бъдат от около 33 до 38 градуса в повечето места. Облачността ще бъде незначителна, след обяд - купеста, но краткотрайни превалявания са възможни само на изолирани места, пише vremeto.dir.bg.

Най-горещи се очертават четвъртък и, вероятно, петък. Минималните температури в много места няма да падат под 20 градуса, а дневните ще бъдат най-често от 34 до около 39 и според сегашните прогнози в западната част на Дунавската равнина и югозападните райони поне в 1 или 2 от дните са възможни и стойности до около 40.

Според предварителните прогнози, към събота предстои слабо понижение на температурите, но в обозримо бъдеще не си струва да се очакват комфортни стойности като тези в момента: дневните температури в низините няма да пада под 32-33 градуса.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Абе

Абе

19.06.2021 | 12:39

Мн кухи лейки сте, бе Марица. А българският ви е върха.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?