Следвайте ни

Само в "Марица": Този бизнес печели луди пари заради локдауна

viber icon

Парите не се губят, само се въртят. Ясно е, че фармацевтиката и куриери направиха луди печалби покрай пандемията. Още един бизнес обаче се оказва големият печеливш, видя "Марица".

Тези дни в столицата е чудо да се доредиш до сервиз за компютри. Мало и голямо носи старите лаптоп, за да ги ремонтира, преинсталира или просто провери преди утрешния ден.

Тогава всички ученици и студенти в България започват онлайн обучение.  "Марица" обиколи няколко сервиза в София, като повечето приемаха поръчки за 3-4 работни дни напред.

"Има 40 лаптопа преди вашия. Ако го оставите в понеделник, ще го погледнем най-рано в четвъртък", обясни доволен, макар и уморен служител. "Такова чудо не сме виждали, а сме от първите в бизнеса. Заради учениците всеки вади старите лаптопи, купува, инсталира".

При голям късмет в някой по-забутан квартален сервиз компютърът на клиента може да бъде прегледан на втория работен ден. И след това ремонтиран, като времето зависи от сложността на проблема. 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?