Следвайте ни

Само в "Марица": Локдаунът пощади ски сезона

viber icon

Зимният туризъм е в разгара си, нищо че е март, и локдаунът ще го пощади, научи "Марица". Ските и лифтовете ще бъдат разрешени в окончателната заповед на министър Ангелов, която се чака до вечерта. 

Той вече съобщи, че хотелите ще могат да раздават храна само по стаите. Но зимният сезон ще бъде спасен с липса на по-сериозни мерки в заповедта. Както е известно, бумът на коронавируса в Европа тръгна от ски курортите.

Банско, Пампорово и Боровец ще продължат да посрещат гости, като на лифтовете и пистите се спазват досегашните мерки. Ще бъдат засегнати само груповите обучения на училища и детски градини, тъй като се извозват с автобуси и е доста опасно.

От бранша споделиха пред "Марица", че натрупаният сняг им гарантира рекорден като продължителност сезон и очакват солиден брой туристи до 11 април, когато приключва пролетната ваканция. 

 

 

 

Ивайло Йолчев

Ивайло Йолчев

Редактор

Ивайло Йолчев е работил във вестниците "7 дни спорт", "Планета спорт" и "Стандарт", агенциите Standartnews и OFFnews, както и в PR сферата. Носител на журналистическата награда "Черноризец Храбър" за 2011 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?