Следвайте ни

Само един хотел със 100% ваксиниран персонал

viber icon

По неокончателни данни, изнесени от служебния министър на туризма Стела Балтова, за периода май-юли у нас е имало 2,2 милиона туристи. Най-висок е ръстът на чуждестранните гости, но сънародниците ни, избрали да почиват у нас, са близо 100% повече спрямо същия период на миналата година.

Общо около 1,5 милиона са българите, реализирали нощувки в родните курорти през последните три месеца, показват разчетите на Министерството на туризма. От чужденците най-голям ръст към момента за този сезон има от Чехия - с около 300%, а два пъти повече летовници от Полша, Румъния и Украйна са пристигнали в страната за почивка между май и юли. 

Както туристическият бранш, така и министър Балтова очакват и август да бъде успешен за родния туризъм, ако страната ни успее да запази ниското ниво на ковид заразата и сравнително малкия брой нови случаи. Два хотела по родното Черноморие - един на север и един на юг, пък са обособени за летовници, дали положителен тест.

Имунизацията обаче е ахилесова пета и на туристическия бранш. 

Към момента в родните летни курорти има само един хотел, който има поставен етикет „100% ваксиниран персонал“. През следващата седмица ще бъдат поставени още 2 такива стикера - в още един хотел и за една туроператорска компания.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ковид

Ковид

09.08.2021 | 14:34

Поне няма да ревете наесен колко ви бил слаб сезона. Заради този туризъм вече има толкова болни. Защо няма мерки ? За да може шепа хотелчета за си напълнят гушата. Септември всички собственици на хотели да отиват да поработят в ковид отделенията. Заради кретенизма на шепа народ ще страдат останалите.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?