Следвайте ни

Съдът с ключово решение за убиеца на Милен Цветков

viber icon

Софийският градски съд ще проведе днес заседание по молба на Кристиан Николов, който е подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков. 22-годишният обвиняем иска да му бъде изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека.

Той е в ареста от април месец. Тогава джипът му, с висока скорост - 99 км в час в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен, докато чака в колата си на червен светофар край столичен мол.

Освен шофирайки с превишена скорост, Николов е бил зад волана под влиянието на четири вида упойващи вещества. Миналата седмица от Софийска градска прокуратура съобщиха, че материалите по делото, събрани в 25 тома, са били предявени на обвиняемия и неговия защитник на посочените от тях четири дати в периода 12-27 октомври. 

Те са направили осем искания, сред които отводи на вещи лица, разпити на свидетели, които вече са били разпитани и други процедурни искания. Впоследствие, след приключване на предявяването, е постъпила нова молба от Кристиан Николов, в която той е заявил намерението си да формулира и допълнителни искания.

Наблюдаващият прокурор незабавно ще се произнесе по направените искания, бележки и възражения. Едва след това ще бъде възможно да се пристъпи към внасяне на обвинителния акт в съда. 

Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов - Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Един шофьор

Един шофьор

02.11.2020 | 08:46

Какво ли са писали тия " УМНИЦИ" в тези 25 тома?

Отговори
2 0
Тони

Тони

02.11.2020 | 08:17

Убиеца да внесе заедно с неговата молба за излизане от пандиза и молбата на Милен за излизане от Там и когато излезе Милен тогава да пуснат и наркомана убиец.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?