Следвайте ни

Съдът остави за постоянно в ареста убиеца на Андреа

viber icon

Задържаният за убийството в Галиче  17-годишен Аксел Олеков остава за постоянно в ареста, реши врачанския окръжен съд.

Младежът вече направи пълни самопризнания. Убийството на 18-годишната Андреа стана в нощта срещу 11 януари. Тялото на момичето беше намерено в бащината й къща.

В съдебното заседание Олеков каза, че се разкайва и съжалява за стореното. Прокурорът Красимир Невенов настоя категорично непълнолетния да бъде оставен в ареста, тъй като е криминално проявен, има две безпричинни нападения над полицай от Бяла Слатина, възрастен човек от Галиче и е осъден на пробация. Според обвинението са събрани достатъчно доказателства, които позволяват на обвиняемия да се повдигнат обвинения за престъпление по чл. 116 от НК за убийство, извършено по особено мъчителен начин, с особена жестокост и убийство с цел да бъде улеснено или прикрито друго престъпление.

Случаят предизвика протест и сериозно напрежение във врачанското село. Хората настояват за наказания и ревизия на закона. От ГЕРБ обявиха, че ще предложат промени в Наказателния кодекс. Идеята е възрастта да не е условие за намаляване на присъдата, при толкова тежки престъпления.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?