Следвайте ни

Съдът остави в ареста топ шпионина Петров

viber icon

Заместник-началникът на бюджетната дирекция в МО полк. Петър Петров остава в ареста за постоянно с решение на военния съд, след заседание, продължило няколко часа. Исканията за задържането на петимата бяха внесени сутринта около 6.30 в съда, а първото решение бе взето около 17.30ч.

Петров е един от шестимата задържани по обвинение, че е част от група, занимавала се с шпионаж в полза на Русия. Един от групата направи самопризнания и бе пуснат под парична гаранция.

Защитата на Петров - адв. Петър Петков, обясни, че задържането му било незаконосъобразно и необосновано. Причината - прокуратурата не посочила кои са сведенията, които групата събирала, за да предаде на Русия.

Едва след като станело ясно какви са документите, тогава можело да се прави извод дали те са класифицирана информация. По думите на защитата полк Петров има безупречна служба в МО.

Прокуратурата обясни, че съдът се е съгласил с доводите им, че има опасност ако е на свобода, арестуваният да се укрие. Военният прокурор полк. Стоян Лазаров обясни, че имало събрани достатъчно доказателства. Групата действала конспиративно, а участниците в нея били обучени да се укриват.

Решение се очаква по-късно тази вечер за още четирима души

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Сик

Сик

21.03.2021 | 20:16

този е издал техническите данни на единствения ни Миг на руснаците срещу 1200 лв. Верно има идиоти, които вярват в това ?

Отговори
4 1
Reagan

Reagan

21.03.2021 | 19:45

Целувай асфалта руска маймуно...

Отговори
3 4
Манафейко:

Манафейко:

21.03.2021 | 22:32

А ти ми целувай уйо!

Отговори
1 1
гешев

гешев

21.03.2021 | 19:15

съвсем се оля

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?