Следвайте ни

Съдът остави в ареста обвиняемия за смъртта на Милен Цветков, ето какво работи зад решетките

viber icon

Защитата на Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков, поиска от Софийския градски съд да измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-леката „домашен арест”. Според адвокатите Николов е в ареста твърде дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса, пише Nova.bg.

Магистратите обаче отказаха и Николов остава на топло.

В съда се разбра, че от месец и половина той работи като бакар. Това е човекът, който разнася баките с храна на лишените от свобода.

Прокуратурата настоява Николов да остане в ареста. Според обвинението срокът на задържане е разумен, а доброто му процесуално поведение не е съотносимо към мярката.

„Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам установен адрес, няма да се укрия и мога да търпя по-лека мярка”, заяви в съда Николов. 

На този фон смъртта на експерт и замяната му с друг, който да извърши изследване за психологическото състояние на подсъдимия, наложи отлагането на заседанието за 1 септември. 

В Софийския градски съд се оказа, че новоназначеният психолог не е прегледал лично Николов и няма как процесът да продължи. В следващите седмици това трябва да се случи, след което и в съда да стане ясно какво е психологическото състояние на подсъдимия. 

Телевизионният водещ загина в катастрофа навръх Великден миналата година. Две експертизи доказаха, че при катастрофата Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал три вида наркотици в организма си.

Експертизите за психологическото състояние на Николов са последни по делото. След това се очаква и решение на съда за това дали подсъдимият умишлено е предизвикал смъртта на Цветков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?