Следвайте ни

Съдът обезглави община Брезово

Идва зима, кой ще подписва договорите за снегопочистване, пита кметът Радньо Манолов

viber icon
Община Брезово е напълно обезглавена, след като вчера съдът отстрани от длъжност кмета Радньо Манолов, заместника му Димитър Томов и секретаря Стойна Малешкова. До крайната мярка се стигна, след като прокуратурата повдигна обвинение срещу тримата за  документна измама при издаването 114 на нотариални удостоверения за преместване от един пенсионен фонд в друг без знанието на собствениците на партиди. Сега единственият управник, който остава в кметството, е зам.-кметът Колев, който е назначен преди седмици. В момента въвеждам колегата в работата и мога само да бъда полезен, а не да навредя, примоли се на съдия Велина Антонова Томов. Идва краят на годината, зимен сезон е, сключват се договори за снегопочистване, кой ще го прави?, попита и кметът Манолов. Той припомни, че в общината има 16 населени места, като 70 процента от територията е в планински район. Съдия Антонова обаче мотивира решението си с това, че ако тримата останат в кметството, ще възпрепятстват разследването, тъй като са склонни да оказват въздействие върху свидетелите.

Досега са разпитани 121 души.

Няма данни Манолов и Малешкова да са се облагодетелствали, липсва користна цел, а повечето разпити са в стил <192>Павлик Морозов<201>, заяви в съдебната зала адвокатът им Стефан Левашки. Той напомни, че Бойка Огнянова - основен свидетел по делото, служител в кметството, е свидетелствала, че кметът много пъти е настоявал да се внимава какво се прави с подписите. По думите му, в случая става дума за криворазбрана солидарност, а не за финансова схема, тъй като съпругът на четвъртата обвиняема Стоянка Стоянова е бил зам.-кмет допреди няколко седмици.

Няма данни за облагодетелстване, ще се преценява в бъдеще какви са щетите върху дружеството, от което са прехвърлени партиди, коментира и прокурорът по делото.

Аз не съм кокошкар, готов съм да се подложа на детектор на лъжата, пари не съм взимал, аз съм материално задоволен, отсече кметът Радньо Манолов. Той припомни, че 20 години е бил директор на "Брезово” АД, а 6 години е ръководил френско предприятие за гъши дроб. Манолов разказа, че в деня на ареста му от ДАНС са го пуснали да пътува до Смолян, за да занесе венец по повод на тържествата на града. Той предположи, че целта на атаката е да се вземе неговата глава, тъй като  многократно е отказвал да влиза в схеми, свързани с различни проекти.

Отстраняването от длъжност може да се оспорва пред Окръжния съд на 4 ноември.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?