Следвайте ни

Сачева: Мандат докрай с премиер Борисов е единственият вариант

viber icon

Не е обсъждан друг вариант в правителството и с коалиционните партньори освен един - кабинетът да изкара мандата си докрай, и негов премиер да остане Бойко Борисов. Това каза в интервю за БГНЕС министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

“Мисля, че днес, както и вчера по време на срещата с членовете на партията и симпатизанти, най-отговорната позиция в случая е тази: Да се завърши мандата, да се вземат под внимание всички тези мерки, които бяха обсъдени вчера, защото иначе не бихме могли да влезем в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност. Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала.

 Ключово важни са и актуализацията на Бюджета за 2020 г., както и приеманено на Бюджета за 2021 г. Само така при изпълнение на тези задачи може да се счита, че правителството е постъпило отговорно спрямо всички, завършило е основните и най-важни задачи, и бихме могли да говорим за това да се върви към избори”, съобщи още Сачева.

По думите й няма нови варианти, които са били или могат да бъдат обсъждани. “Правителството трябва да довърши мандата си с премиер Бойко Борисов, и да изпълни основните задачи, които има до края на годината с актуализацията и приемането на новите бюджети”, подчерта Сачева. Тя беше категорична, че преди да се изпълнят задачите по организирането на изборния процес и актуализацията на Бюджета, отиването на избори би било крайно безотговорно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Бобо

Бобо

11.08.2020 | 14:52

Тази таткова щерка да си ходи! От 20-годишна обикаля по министерствата и държавните агенции! Назначете по-добре баща й за министър!

Отговори
0 0
Дима

Дима

06.08.2020 | 19:48

Изтрайтее малко !

Отговори
2 0
Николай

Николай

06.08.2020 | 20:13

Ай сиктир! Стига с тоя герб! А Гешев кога?

Отговори
2 1
Иван

Иван

06.08.2020 | 19:34

“ Красивата и умна “ Сачева пак ръси мъдрости. Просто жалко изчадие на природата.

Отговори
6 2
Дима

Дима

06.08.2020 | 19:47

Защо така бре Иване ? Не се излагайте . Искаш да се харчат пари безотговорно ,така ли . Нека си довърши мандата ,оставят шест ,седем месеца . Изтрийте малко . Пак ще ги вземе Бойко .

Отговори
1 2
Ако ги прави той

Ако ги прави той

06.08.2020 | 20:42

разбира се че ще ги вземе„ Пак чували от колите ще се разнасят

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?