Следвайте ни

Сачева: Лесно е да са замерват с домати и яйца институциите

viber icon

Нямаме притеснения от служебен кабинет. Последните 3 парламентарни избори, които се печелят от ГЕРБ, са организирани от служебен кабинет. През 2017 г. служебният кабинет беше назначен от Румен Радев. Въпросът е кой би бил в този служебен кабинет. Това коментира пред Нова тв социалният министър Деница Сачева.

„Наскоро Стратегическият съвет при президента представи един свой доклад. Хората, които бяха около президента Радев, това ли би бил служебният кабинет? Александър Малинов ли е бъдещият служебен премиер? Адвокат Шейтанов ли е бъдещият служебен социален министър? Г-н Еленко Божков се опита да направи почти терористичен акт в метрото на София”, коментира още Сачева.

 По повод твърденията, които се появиха, че тя може да бъде следващият премиер на ГЕРБ, Сачева заяви, че това са само медийни спекулации и ГЕРБ си има премиер.

"Предложението за ВНС е огледален образ на всички искания на опозицията и улицата, ако някой не харесва кривото огледало на своите представи, не е проблем на ГЕРБ. Ако така смятат, че могат да решават проблемите на хората предстоящите дни - лесно е да се правят пърформънси и да се замерват с домати и яйца институциите, но да видим дали има хора, които имат реални решения", добави социалният министър.

Лично тя не подкрепя намаляването на броя на депутатите на 120. Когато става дума за държавна администрация, работим с едни митове и легенди, включително че депутатите ни са много, обясни тя.

По повод речта на президента Румен Радев от Шипка тя изрази съжаление, че той отново е дал ход на личните си чувства и за пореден път не може да бъде на висотата на поста си. "Пиесата "Хъшове" съм я гледала много пъти в Народния театър и ми харесва повече от самодейната на Шипка. Спомняте си 96-97 г  -ако Петър Стоянов тогава беше изязъл, беше размахал юмрука и призовал: "Братя, на оръжие!", какво щеше да стане?", коментира още Сачева.

Относно социалните мерки, тя поясни, че мярката 60/40 ще бъде с нов дизайн. Досега тя е запазила 170 хил. работни места и безработицата в момента е 7,9 вместо 14%. Помогнала е и за намаляването на сивия сектор. Подготвя се втора семейна помощ, ако училища и детски градини бъдат затворени.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Макар

Макар

24.08.2020 | 13:11

Що хвърляте храната вместо да трупате пачки в чекмеджето. Оставка мутри и мутреси също !

Отговори
3 3
Анонимен

Анонимен

24.08.2020 | 12:32

Защо си толкова противна?

Отговори
3 3
видимите резултати

видимите резултати

24.08.2020 | 11:05

Пaчаврата от снимката лаеше преди години срещу ГЕРБ и наричаше Борисов мутра, а сега е в партията му и негова любовница.

Отговори
4 7
Местен

Местен

24.08.2020 | 11:38

Права е Сачева, лесно е хвърлянето на яйца, домати и какво ли още не... Защо не дарят храната на домове за деца или за възрастни? Протестиращите били бедни, не виждали надежда, живеели на ръба на оцеляването - да не разхищават храната и да поработят за разнообразие... Цяло лято лентяйстват и пречат на работещите. Какво предлагат? Има избори след няколко месеца - да гласуват, а не само да мрънкат, да се оплакват и да оплюват останалите. Недопустимо е милионен град да е блокиран от група хора, които нарушават реда и пречат на движението! Много дълго ги търпят полицаите!

Отговори
6 3
Нали

Нали

24.08.2020 | 11:54

Гледането на БСТВ и най-вече вярването на спуснатите ви опорни точки, води до затъпяване! Резултатите са видими!

Отговори
6 3
Ковидчо:

Ковидчо:

24.08.2020 | 17:58

Но още по-пагубни последици върху интелекта има ГЕРБерастката електорална присламченост, един от най-ярките примери за което си ти... Нали?!

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?