Следвайте ни

Събраха 50 тона капачки за кувьози в столицата

viber icon

Седмата национална кампания „Капачки за бъдеще“ събра 50 000 кг капачки, които ще отидат за рециклиране, а средствата от процедурата ще се заделят за купуване на кувьози за болници, в които такива липсват.

Огромното количество е събрано само на територията на София. Предната кампания събра с 20 000 кг повече, но за нея организаторите и доброволците са имали 9 месеца за подготовка. Сега, в период на пандемия, са разполагали само с 4 месеца. 

Предстои да се изчисли точната бройка капачки, след като се прибавят и тези от останалите български градове. 

За три години, откакто започна кампанията, 36 болници са получили ново оборудване за неонатологиите си. 

Новата амбиция на фондацията е да се закупи първата неонатална линейка в България, чиято цена варира между 150 и 160 000 лева. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

виктор радев

виктор радев

05.11.2020 | 11:29

Каква унизителна и зловеща сценка само - да събираш капачки, за да има мед.апаратура......като в бантустан. А къде са милионите от ЕС? какво стана с Програмите на МЗ, със здравните пътеки?? с плащанията на Здравна каса към болниците? с "цунамито от инвестиции" /вкл. в здравеопазването/... Пълна трагедия. Само да питам - трети мандат едни и същи управляват, но БГ упорито продължава да е последна в ЕС по стандарт на живот. Що така?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?