Следвайте ни

С турски лири обират кафе автомати

 

Находчиви крадци са намерили начин да обират  кафе апарати с турски лири. На изобретението попаднала жена от Поповица, която отворила блокирала машина и намерила вътре само турски лири. Находката я принудила да прегледа видеозаписите от камерите и да ги прати в Nova, за да сигнализира за поредната новост  на апашите.

 

На кадрите се вижда  как мургави мъж и жена от джип  с хасковска регистрация в продължение на няколко минути вкарват и  изкарват монети.

Ползвали са 50 турски лири, които се равняват на 15 стотинки, но машината ги приема за 1 лв. и връща ресто. В случая са източили не повече от 9 лв., тъй като чаша е блокирала апарата. По подобен начин обаче може да се задигнат 50-60 лв., обяснява  потърпевшата. Надеждите са крадците да бъдат разпознати и заловени тъй като наглостта, с която работят показва, че това е първото им престъпление. За закона сумата е нищожна, но ако си намерят майстора ще си изпатят. Вижте и вие кадрите, може да ги познаете.

Видеото гледайте тук 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?