1939
Следвайте ни

С 30 млн. лв. осигуряват медицинска апаратура за COVID зоните

viber icon

Проект за почти 30 млн. лв., с които да бъде осигурена медицинска апаратура за COVID зоните и центровете за трансфузионна хематология за диагностика и лечение на COVID-19 предложи Министерството на здравеопазването на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. 

Mедицинската апаратура за структурите на извънболничната медицинска помощ включва:
-Преносими рентгенови апарати – тип „Кугел“.
-Лабораторно оборудване – автоматични анализатори: кръвно-газов; електролитен; за клинична химия; хематологичен;
- Респиратор за спешна помощ-транспортен;
-Кислородни бутилки;
-Автоклав-стерилизация;
- Аспиратор;
- Бифазен дефибрилатор-монитор;
-6/12-канален ЕКГ апарат;
-Портативен ехограф/ехокардиограф;
- Холтери за кръвно налягане;
- Негативоскоп.
 
Медицинската апаратура и оборудване ще бъдат доставени в съответствие с  получените заявки от лечебните заведения за извънболничната медицинска помощ с разкрити COVID зони, които имат сключен договор с Националната здравноосигурителна каса за диагностика и амбулаторно лечение на болни с COVID-19.

В изпълнение на проекта кръвните центрове ще получат апаратура за диагностика на донори - възстановяващи се пациенти с коронавирусна инфекция на кръв и кръвни продукти -  и за производство на реконвалесцентна плазма.  Доставени ще бъдат: апаратура за диагностика на донори на реконвалесцентна плазма за трансмисивни инфекции, имунохематология и анти-ковид антитела - автоматичен имунологичен апарат за диагностика на трансмисивни инфекции; автоматизирана система за имунохематологична диагностика; автоматичен анализатор за микро елайза изследвания за анти-ковид антитела; апаратура за производство на реконвалесцентна плазма – автоматична преса за кръвни съставки, в комплект с биомиксер и силър.

Списък на медицинските центрове и диагностично-консултативни центрове с COVID зони, включени до момента в проектното предложение:

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

преди някой крадеше

преди някой крадеше

02.11.2021 | 22:52

сега кой краде?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?