Следвайте ни

Русе осъмна, облепен с некролози на президента Румен Радев ВИДЕО

viber icon

Некролози, които обявяват президента Румен Радев за мъртъв, са били разлепени по стълбове, огради и електрически табла в квартал „Дружба 3“. Те са били поставени в тъмната част на нощта от неизвестни лица. Част от фалшивите некролози вече са отстранени, а хората, които живеят в района, са възмутени от гаврата с президентската институция.

„Това е много престъпно и грешно, просто не ми го побира разумът. Не е този начинът, по който трябва да се постигат консенсуси от политиците . Аз съм безпристрастна, но това не е добре. За когото и да било, защото от всички партии има и качествени хора. Това за мен е престъпление, това е президент все пак“, казва Румяна Христова.

„Не съм привърженик на президента, но е тъпо и неморално да се прави подобно деяние, то говори за умствения капацитет на тоя, който го е направил“, споделя Десислав Гечев.

От БСП в Русе реагираха остро срещу гаврата. Социалистите са категорични, че има граници в политиката.

„Аз смятам, че дотам не бива никога да се стига в политическа борба или да се охулват опоненти и от човешка гледна точка на един жив човек да сложиш некролог е повече, отколкото трябва. Възприемам случая и като лош вкус и начин на политически средства, които се използват“, казва дългогодишният член на БСП-Русе Петя Везирова.

Социалистите очакват прокуратурата да вземе отношение по случая.

„Президентът е човек като всички други, трябва да се уважава личността, независимо дали сме на различна позиция с нашия опонент. Прокуратурата, ако смята, че са налице данни за престъпление, трябва да се самосезира“, заяви общинският съветник от БСП-Русе Биляна Кирова.

Част от некролозите вече са премахнати, а в акцията по отстраняването им ще се включат и младите социалисти от Русе.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Нали

Нали

26.08.2020 | 00:30

Социалистите са категорични, че има граници в политиката! МУАХАХАХАХАААААААА. Радев, сдавай президентството и след като си излежиш присъдиТЕ, може да ходиш на село да брулиш круши!

Отговори
6 3
Нали

Нали

26.08.2020 | 00:26

Каквото повикало, такова се обадило!

Отговори
5 4
простата кърджалийска пyтка

простата кърджалийска пyтка

25.08.2020 | 22:17

Паника тресе крадливите гeрберасти.

Отговори
7 8
Георги Атанасов

Георги Атанасов

25.08.2020 | 21:26

Каквото повикало такова се обадило!

Отговори
11 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?