Следвайте ни

Румен Радев заговори за служебно правителство след изборите

viber icon

Президентът Румен Радев ще подпише и издаде указа за изборите догодина в срок, както е по Конституция, а самият указ ще бъде публикуван в Държавен вестник на 26 януари. Това съобщи той пред Дарик радио.

Вие може ли дадете гаранция, че през април или май обстановката ще бъде по-облекчена отколкото през март, коментира Радев и така даде да се разбере, че не е се отказал от намерението да насрочи вота на 28 март. 

По думите му, след като посочил възможната дата изведнъж много хора и партии излезли от летаргията и се сетили, че наближават избори.

Радев призна, че при тази по-ранна дата ще е по-трудно за по-малките партии, които нямат структури, но въпреки това изтъкна, че те така могат да покажат дали мигат да мобилизират избирателите си. Той поясни, че няма дилема между избори и здравето на хората.

Той коментира дали очаква служебен кабинет или коалиционно правителство след вота. По думите му,  каквото и да е то, ще бъде съставено трудно, а НС ще бъде фрагментирано. Радев заяви, че никога не е бягал отговорност и ако се наложи да състави служебно правителство –ще го направи.

По думите му обаче един такъв служебен кабинет ще има много важни задачи – не само да управлява България в динамичен и кризисен период, но трябвало да демонтира и "порочния управленски модел", както и да покаже, че страната може да се управлява прозрачно. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Леля

Леля

21.12.2020 | 10:04

О той си мечтае отдавна още като станах президент! Но мечтите са безплатни!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?