1553
Следвайте ни

Румен Радев: Възродена България не ще бъде подвластна вече на никого ВИДЕО

viber icon

Президентът Румен Радев е гост на тържествата във Велико Търново. Ето какво каза държавният глава навръх 22 септември:

Уважаеми г-н Панов, кмет на Велико Търново,

Уважаеми г-н министър на отбраната,

Уважаеми г-н адмирал, началник на отбраната,

Ваше високопреосвещенство, Великотърновски митрополит Григорий,

Уважаеми г-н областен управител,

Уважаеми представители на държавни институции и на местната власт,

Уважаеми представители на академичната общност,

Ваши превъзходителства,

Уважаеми генерали, офицери и курсанти,

Уважаеми граждани и гости на Велико Търново,

Скъпи съотечественици,

 

Възраждането и триумфът на българската държавност са неделима част от паметта и духа на Велико Търново – нашата историческа и духовна столица. Неслучайно преди 113 години прокламацията за независимостта огласява именно старопрестолните улици и обявява, че българската държава заема своето достойно и равнопоставено място на европейската и световна сцена. Че възродена България не ще бъде подвластна вече на никого.

И днес този дързък акт вдъхновява с проявените твърдост и характер. И днес ние се гордеем с нашите предшественици, защото този мащабен исторически акт не е плод на случайност. Независимостта на България е постигната с политическа далновидност и дипломатическа мъдрост, с търпение и разум. Тя е градена с усилията на посветени държавници, но и със силата на уверен в себе си народ.

Министър-председателят Александър Малинов ще напише, че вестта е посрещната в цяла България с ентусиазъм и радост. За българите обявяването на независимостта е морална победа, превърнала се бързо в мощен стимул за икономически подем и всеобщ възход. Но преди всичко решителното скъсване със зависимостите от миналото затвърждава самочувствието и вярата на нашия народ в неговите собствени сили, в способността му да кове сам съдбата си. Тази вяра ни е нужна и днес.

На кръстопътя на нашия нов ден нека помним, че нашите предци завинаги избраха заедно да градят съдбата си и своето бъдеще на свободни и независими хора. Наш дълг е да пазим и почитаме този свят завет. От нашата единна воля и задружни усилия зависи да опазваме свободата и независимостта на Родината, за да останат онази основа, от която да черпят вяра и сили идните поколения.

Да живее свободна и независима България!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гого

Гого

22.09.2021 | 12:54

Егати безочието................ Хаос в държавата под негови юмрук а той говори за ,,светлото бъдеще""

Отговори
4 2
най-големият

най-големият

22.09.2021 | 12:50

ЛИЦЕ.МЕР!! Това е Радев! Държи цялата власт и и ска още! Дърпа конците на харвардските моше-ници и се готви да прави президентска република! ИСТИНСКИ РАЗЕДЕНИТЕЛ! Злобен, малък човек!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?