Следвайте ни

Румен Радев: Само с тръби и асфалт не става, трябва наука и образование

viber icon

Президентът Румен Радев пак атакува правителството, коментирайки приоритетите на сегашното държавно управление.

"Не можем да мислим само в перспективата на полагане на тръби и на асфалт - инфраструктурата е важна, но ако искаме икономика на бъдещето, трябва да вложим в научна и образователна свързаност", каза Радев в Естония, където е във връзка с инициативата за регионално сътрудничество "Три морета". Нашата страна поема нейното председателство. 

"Инфраструктурната свързаност не е цел, а средство за постигане на целта - висок устойчив икономически растеж и сходен жизнен стандарт с развитите европейски страни в рамките на преход към зелена и дигитална икономика", подчерта президентът, цитиран от bTV.

По думите му младите специалисти и изследователи от региона трябва да могат заедно да работят по различни проекти.

Радев отбеляза и че, че географският обхват на "Три морета" трябва да се разшири и България да не остава в периферията. По думите му лидерите на Гърция и Кипър са изразили желание да се включат.

Инициативата е създадена през 2015 г. и обединява 12 европейски държави, разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно море.

В отговор на въпрос дали "Три морета" не е инструмент за увеличаване на влиянието на САЩ в ЕС, Радев запита какво лошо има в това по-бързо и със средства отвън да се изграждат проекти като АМ "Черно море" и тунела под Петрохан или в това да се постигне реална диверсификация. Към момента Полша има принос от около 500 млн. евро в инвестиционния фонд на инициативата, а минимумът за участие е 20 млн. евро.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Кико

Кико

19.10.2020 | 17:39

Италианската мафия и тя прави 2/3 от оборота от строителство като ОПГ ГЕРБ.

Отговори
1 2
Марчо

Марчо

19.10.2020 | 17:29

е не този е като галош. Институцията БАН, освен че са консуматори на милиони, както друго допронасят за българия, от дъжд на вятър се чуе, че открили нещо, но нищо реално не е стигнало до произвдоство или да донесе дивиденти на БЪЛГАРИЯ. Образование, тук трябва да се инвестира много и да се напрвят големи промени и най вече да се забравни на държавни служители да си изпращат децата да учат в чужбина!!!! Президен комунист и комунягите компания не са хора, който трябва да идват на влас. Вижте както направиха една комунистическа държава като китай, създадоха вирус и сега единсвената икономика която е в възход е тяхната и дали това е така, всеки има право да си прави изводи!!! За мен това е умишлено създаден вирус, за да може комунистическите държави да постигнат възход и да доминират пред демократичните!!!

Отговори
4 1
Сик

Сик

19.10.2020 | 17:42

Като стана дума за комунисти, що не вземете гербаджиите да си лустрирате ръководството начело с Тиквата. Голям смях ще падне.

Отговори
1 6
вис

вис

19.10.2020 | 17:52

и ти делиормански шаяк знаеш ли че щом си бил в сверата на мвр и армията си бил длъжен да си член на твоята любима партия.ти знаеш ли кулско червено говедо че борисов е бил бодигард на живков след промените.или партийката ти те кара да повтаряш едно и също белким някой ти се върже.галфон червен

Отговори
2 1
Коко

Коко

19.10.2020 | 17:28

А бе с тръби и асфалт не знам дали става ама с вдигнати юмруци изобщо няма да ти се получи!Понимаеш!

Отговори
6 1
Нали

Нали

19.10.2020 | 16:44

О, колко си прост! ИМПИЙЧМЪНТ!!!!

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?