1939
Следвайте ни

Румен Радев представи новия служебен кабинет ВИДЕО

viber icon

Президентът Румен Радев представя новото служебно правителство и приоритетите му. Само трима сменени министри има в новия служебен кабинет. Toва са министрите на икономиката, финансите и транспорта.

Радев благодари на досегашните министри за усилията и резултатите и обяви, че може да погледне с удовлетворение към месеците, в които са носили отговорност за управлението на България. Той изтъкна провеждането на честни избори.

Благодаря за резултатите – така президентът Румен Радев приветства новото служебно правителство, в което има само три нови лица – министърът на транспорта Христо Алексиев, Валери Белчев на финансите и Даниела Везиева – на икономиката.

Румен Радев изброи успехите на първия служебен кабинет. По думите му сред най-големите са провеждането на честни избори с драстично намаляване на купения вот, разкритията около беззаконието в обществените поръчки и пътното строителство, увеличения ръст на приходите в бюджета и задържането на безработицата на ниски нива в условия на криза. Актуализацията на пенсиите, реформата в ТЕЛК и върнатото доверие на част от гражданите в институциите са също сред плюсовете на 4-месечното управление на служебния премиер Стефан Янев.

Върху вас ще се изсипят последствията от десетилетия безхаберие, застой и корупция, предупреди Румен Радев новият служебен кабинет. "Ще ви организират протести, стачки и компромати, ще ви товарят с греховете на старата власт, но вие вече доказахте, че имате характера не само да се изправите срещу тежкото наследство, но и да работите за бъдещето на България." Работете с мисъл за бедните и слабите, с ясен поглед към модернизация на държавата, въпреки че служебното правителство няма капацитет за големи и стратегически политики, призна той .

Ключовата дума в управлението ни трябва да е „отговорност” , подчерта новия стар служебен министър-председател Стефан Янев. Каузата е една и тя е „България”. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нали

Нали

16.09.2021 | 12:36

След самохвалната реч на Мунчо, галопиращата инфлация се превърна в "рекорден икономически ръст"!

Отговори
1 1
Янаки Стоилов

Янаки Стоилов

16.09.2021 | 10:02

Ето на, виждате ли, още от първия ден откакто поемам бюрото за защита на свидетелите, всички си промениха показанията! Нали ви казвах, че Божков е невинен, и шпиони няма и Румен Радев е чист като сълза!

Отговори
2 2
Нали

Нали

16.09.2021 | 09:53

Ст. лейтенант Манчев погребан с куршум в главата! Каква ли тайна е знаел за Румен Радев?

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?