Следвайте ни

Румен Радев: Не искам кабинет на всяка цена ВИДЕО

viber icon

Не искам кабинет на всяка цена. Президентът не е и не може да бъде архитект на една управляваща коалиция. Това не е в правомощията ми по конституция. Но настоявам този път, преди да говорим за следващи предсрочни избори, да изчерпим всички възможности на диалога.

Това заяви президентът Румен Радев пред представителите на "Демократична България", с които продължават политическите консултации преди връчването на мандат за съставяне на правителство. На "Дондуков" 2 са Христо Иванов, Атанас Атанасов и Борислав Сандов.

Предизвикателствата пред страната ни изправят Народното събрание пред отговорната мисия да състави по най-бързия начин ефективно правителство, което да се ползва с широка парламентарна и обществена подкрепа, каза Радев. И изброи приоритетите, които трябва да са на първо място за страната ни в този момент. ЕК изрично посочва като условие съдебната реформа и отговорността на главния прокурор, обясни той. Това е не просто раздаване на пари, а инструмент за реформи, които да водят към модернизация на страната. Тези проблеми и реформи не могат да бъдат решени от служебното правителство.

Ако не успеем да отговорим на изискванията, няма да можем да се впишем в модерна Европа, предупреди Радев.

И се надявам, понеже не става въпрос за договаряне на личности, това е отговорност на първата сила, а да намерим онези пресечни точки, за да има правителство.

Днес излезе докладът на Държавния департамент за инвестиционния климат в България - в 24 пункта слагат България и корупция в едно изречение и това е абсолютен погром, че страната ни ще може да привлече инвестиции, обяви Христо Иванов.

Народът показа, че очаква да поемем своята отговорност, а не просто да връщаме топката в избирателите. ДБ ще участва с пълна роля в този процес. Имаме потенциал и ще участваме с пълен принос и отговорност,

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Руди

Руди

23.07.2021 | 17:11

Бойкикев много угоднически клатеше главата си!Смешници!

Отговори
8 1
ИБНИ

ИБНИ

23.07.2021 | 14:48

Крадливия зелен чорап заобиколен от платените лумпенчета.

Отговори
10 3
Сик

Сик

23.07.2021 | 15:13

какъв крадлив зелен чорап е Радев, бе герберски суджук ? Да не би да е откраднал 4 млрд. и да има къща в Барселона ? Тиква проста гербажийска.

Отговори
3 11
jon bon

jon bon

23.07.2021 | 15:25

Открадна реда и спокойствието в България и докара хаоса от посткомунистическите времена, от тази по голяма кражба здраве му кажи, освен това наля много омраза и ненавист при обикновенните хора така както не е било от 1990 г насам, проклет да е!!!

Отговори
10 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?