Следвайте ни

Румен Радев наложи вето върху промените в ЗУТ

viber icon

Президентът Румен Радев наложи вето на разпоредби от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, приет от 44-то Народно събрание на 27 януари 2021 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В мотивите си държавният глава заявява, че подкрепя усилията за усъвършенстване на действащата нормативна уредба в областта на устройството на територията, инвестиционното проектиране и строителството. В същото време обаче въведените законови положения не гарантират в достатъчна степен упражняването и защитата на правата на гражданите и юридическите лица. Въведената възможност за съдебно обжалване на Общите устройствени планове е необосновано ограничена както по време, така и от гледна точка на кръга оправомощени субекти.

Новата уредба не съдържа достатъчно гаранции, че отговорната и обществено значима задача на общините да осъществяват процедурите по отчуждаване ще бъде изпълнявана стриктно, в срок и в обществен интерес. Вместо това създава предпоставки да бъдат ограничени права на различни субекти.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тони

Тони

05.02.2021 | 14:08

Ще го запомним като като най неуспешния неудачник ДРУГАРЯ Вето с юмрук в ръка ...слушаш го и нищо не чуваш какво иска да каже... скучен АНТИПАТИЧЕН като мрънка под носа си критики критики критики а забравя при всяко негов появяване пред медиите кой и коя партия е зад него ???????А най големия специалитет на ДРУГАРЯ РАДЕВ Да прави пресконференции и да отговаря на определени журналисти определени отговори определени от обкръжението му без компромиси....ФАКТ.... Излиза хвърляш в пространството отрова ...и накрая Ни благодари за вниманието и изчезва.... Въпроси и коментари ....ще има да чакате...Пък за външната му политика ...без коментар...ходил бил в Албания .....пълен провал ама никой не знае и не искат да чуят че е така...Уникат

Отговори
3 0
Батко

Батко

05.02.2021 | 13:54

Нормално, все пак от ГЕРБ искат да крадат и в следващия мандат!

Отговори
0 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай