Следвайте ни

Румен Радев награди млади спортисти край морето

viber icon

Всеки има своите безспорни лични качества и способности, но заедно можете много повече. Затова споделяйте вашите знания, сили и енергия, така че заедно да увеличавате вашия потенциал и да ставате по-силни.

Използвайте всяка възможност да работите заедно, защото само така ще градите много по-добро бъдеще както за вас, така и за България и света. Това заяви президентът Румен Радев по време на официалната церемония по закриването на XIX издание на Националния студентски „Летен университет“ в Китен.

Държавният глава връчи купата на отбора победител - Национална спортна академия "Васил Левски", а преди това бяха отличени студенти, спечелили състезания в девет различни спортни дисциплини.

Събитието бе организирано от Националното представителство на студентските съвети в България, а сред официалните гости бяха областният управител на Бургас Мария Нейкова и ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков.

Спортът развива не само физически способности, той калява волята и гради характера , подчерта президентът и открои важната роля на спорта в живота на младите хора, независимо от сферата, в която се развиват.

Държавният глава поздрави студентите за неуморната работа по утвърждаването на студентското самоуправление и за защита на правата на студентите. Президентът посочи, че обучението в университета не се изчерпва с придобиването на знания и умения. „То е преди всичко изключително важен етап  от вашия живот, в който вие се формирате като пълноценни личности, като отговорни граждани на нашата Родина“, заяви Румен Радев.

По думите му именно в университета се формират ценностите и моралните устои, които са основата за всеки житейски път.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стив

Стив

11.09.2021 | 21:52

Къде е ЮМРУКА ????????? Награди ширмероприятия няма да помогнат......за лъскане на ,,имиджа"

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?