Следвайте ни

Румен Радев: На площадите днес не е мафията, а народът

viber icon

Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата. Това написа във "Фейсбук" президентът Румен Радев. 

Ето какво написа още държавният глава в социалната мрежа: 

Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации. Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.

Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем.

Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.

Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Кьорбаба

Кьорбаба

11.09.2020 | 01:06

Мунчо, Мунчоооо...защо бе Мунчо, защо бе "Обединителю на нацията"? Запиши си час при психотерапевт, ще ти е от полза!

Отговори
5 1
Бахти Мунчото

Бахти Мунчото

11.09.2020 | 10:08

накара вашата мутра да обикаля по селата с джипката и не посмее да се появи в София - хахаха

Отговори
1 2
Прост фатмак:

Прост фатмак:

10.09.2020 | 18:37

"Пoдпoлкoвник Румeн Гeoргиeв Рaдeв ce диплoмирa прeз юни 2003 гoдинa c aкaдeмичнo oтличиe кaтo мaгиcтър "Cтрaтeгичecки прoучвaния" cлeд 44-ceдмичнo oбучeниe във Вoeннoвъздушния кoлeж "Мaкcуeл" в Aлaбaмa." - тoвa пишe в диплoмaтa нa държaвния глaвa oт aмeрикaнcкoтo вoeннo училищe, пoдпиcaнa oт гeнeрaл-мaйoр Бeнтли Рeйбърн. Рaдeв зaвършвa кaтo № 1 cрeд чуждecтрaннитe cтудeнти и № 13 cрeд вcички oбщo 260 oбучaвaщи ce. "Румeн Рaдeв e бъдeщ cтрaтeгичecки лидeр, вoин oт ХХI вeк, гoтoв дa пeчeли и дa въздeйcтвa нa cтрaтeгичecкo нивo" - пишe в диплoмaтa нa бългaрcкия държaвeн глaвa, издaдeнa oт Вoeннoвъздушния кoлeж "Мaкcуeл" в CAЩ. В пeриoдa юли 2002 - юни 2003 гoдинa нacтoящият бългaрcки прeзидeнт зaвършвa уcпeшнo във вoeннoвъздушния aмeрикaнcки кoлeж дeceтмeceчeн курc пo "Cтрaтeгия, дoктринa и вoeннoвъздушни cили", "Въoръжeнa бoрбa", "Прoучвaния пo мeждунaрoднa cигурнocт" и "Лидeрcтвo и eтикa", кoитo рaзвивaт умeния зa критичeн aнaлиз и cтрaтeгичecкo миcлeнe, cтaвa яcнo oт дoкумeнтa. Пo врeмe нa учeбнaтa прoгрaмa Рaдeв e избрaн дa ръкoвoди трeнирoвъчния Вoeннoвъздушeн oпeрaтивeн цeнтър, къдeтo cъщo пoкaзвa oтлични рeзултaти. Пo-рaнo прeз 1992 гoдинa в cъщoтo учeбнo зaвeдeниe Румeн Рaдeв зaвършвa ecкaдрилeн oфицeрcки курc. Имeтo му e изпиcaнo в Aлeятa нa cлaвaтa нa Вoeннoвъздушния кoлeж "Мaкcуeл". Някой нещо за интелектуалното страшилище от Банкя ще добави ли?

Отговори
3 7
Нали

Нали

10.09.2020 | 13:51

Господин прецедент! Колко милиона взехте от СААБ за да лобирате за техните самолети? Колко пари получихте от Божков и Василев, за да буните държавата? Колко пари взехте от далаверата с незаконното внасяне на бoклук? Колко пари дадохте за да принудите органите да преиначат истината при инцидента с вече покойният ви баща? С какви компромати ви държат руските служби? Няма да питам за отнетия ви достъп до секрена информация, защото знам, че сте уличен в предаването и на руснаците.

Отговори
16 4
Мико

Мико

10.09.2020 | 15:20

Абе б.клук гербаджийски, какво пари да вземе Радев по сделка, която не зависи от него и се сключи от правителството на Тиквата, което плати за едни самолети, за които даже и завода още не е построен. Кой е взел комисионната, бе суджук ? Радев или Тиквата и Каракачанов ? Д.йба и гербаджийските б.клуци, от улицата почнаха да ви събират с 4-ти клас незавършен.

Отговори
4 10
Ковидчо:

Ковидчо:

10.09.2020 | 17:52

Не се хаби заради тоя и подобните му ГЕРБави цървулоиди. Те са като латерни, когато имат зададени план програми за изпълнение, което в допълнение с капаците отстрани на оченцата им, известни още и като "конски", правят картинката полупълна. А пълна я правят празните им кратуни. Нали, бе, "Нали"?

Отговори
3 7
Нали

Нали

10.09.2020 | 13:16

ИМПИЙЧМЪНТ МУХЛЬO!

Отговори
17 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?