Следвайте ни

Румен Радев дава отчет за 4 години в Президентството НА ЖИВО

Държавният глава поиска втори мандат, отново нападна премиера

viber icon

Очаквана новина. Румен Радев се кандидатира за втори мандат. Това стана ясно на пресконференция по повод четвъртата годишнина от встъпването му в длъжност като президент. Събитието започна в 10 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. 

Румен Радев и Илияна Йотова встъпиха в длъжност като президент и вицепрезидент на 22 януари 2017 година. Йотова отсъства, тъй като е изолирана заради COVID-19.

"Годината беше бурна, ускори процесите в обществения ни живот. Президентството беше стожер, последна бариера срещу лобизма и погазване на обществени свободи!  

Снех доверието си от правителството преди година, а протестите 6 месеца по-късно потвърдиха правилността на този акт", каза Радев

"Запазихме разума по отношение на ковид кризата, за да няма паника и призовах за икономически безвъзмездни мерки", каза още той и изброи действията си по темата. 

Той отново нападна Бойко Борисов, като сподели, че е концентрирал властта в премиера и негови приближени. 

И коментира така изборите през април: "Трябва да се демонтира този олигархичен модел. Иначме ни чака пореден мандат на грабеж и застой, масова емиграция. Правителство на задкулисието по предлог на "национално спасение" и други", каза Радев.

"Трябва нов вид управление, защото изминалото десетилетие показа какво НЕ ТРЯБВА да бъде управлението на държава, член на ЕС, на демократична държава".

Радев официално обяви, че се кандидатира за втори мандат заедно с вицето си Йотова. Уточни, че го прави отрано, за да може политическите сили и обществото, които искат да го подкрепят, да се обединят около неговите приоритети.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Хаха

Хаха

01.02.2021 | 13:01

Всички са една пасмина!Явно има много заблуден народ. Нито президента,нито премиера са на ниво.Слаби управляващи! Мутри!

Отговори
1 2
Митко

Митко

01.02.2021 | 11:32

Мачкай и изривай гербадийската комина в посока затвора. Затова сме те избрали.

Отговори
1 6
аман от кауни

аман от кауни

01.02.2021 | 10:35

Вместо да плещи глупости под диктовката на генерал Решетников да беше казал няколко ду,мив памет на избите 50 хиляди българи от неговата партия по нареждане на Москва след 9 септември 1944 години .

Отговори
9 3
Митко

Митко

01.02.2021 | 11:32

не са 50 000, а са 100 000. Тиква проста гербаджийска.

Отговори
1 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай