Следвайте ни

Румен Радев: Чист съм! Побързаха да информират Естония с цветна история

Борисов оставя тежко наследство, заяде се президентът

viber icon

Напълно чист съм, някой побърза да информира Естония, при това с цветна история. Така президентът Румен Радев коментира пред "Панорама" скандалната случка, когато прекрати преждевременно визитата си в прибалтийската страна, тъй като се оказа контактен на заразения генерал Петров.

"Преди пътуването направих тест, беше отрицателен. Всички досега са такива. В цветущо здраве съм, спазвам всички мерки", каза президентът.

"Нима вярвате, че при толкова срещи с хората не съм имал контакт със заразен", попита Радев. Той уточни, че е получил СМС за заразата на генерал Петров, но не е бил уведомяван официално от РЗИ.

Държавният глава изтъкна, че не е бил отпращан от Естония, а сам предложил да си тръгне, след като домакинът му имал притеснения.

"Не знам, уж има проверка, назначена от премиера, но са забравили да информират РЗИ. В това е проблемът", закачи се президентът пред БНТ.

Румен Радев не изключва вероятността да направи собствена партия. „Зависи от обстоятелствата“, лаконично отговори той на въпрос в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Моята партия е партията на почтените българи, демократи и родолюбци. Срещам ги навсякъде и това, което ги обединява е убеждението, че този режим е компрометиран и трябва да си върнем държавността и законността“, коментира държавният глава.

Според него управлението на премиера Бойко Борисов не само не е демонтирало олигархичния модел на прехода, но е захранило още по- мощно задкулисието, което изсмуква огромни публичини ресурси.

„Заради това трябва да се обединим като общество и да притискаме всеки, който ще управа оттук нататък за утвърждаването на държавността и демонтаж на порочния модел, за изграждане на механизми за прозрачност, отчетност и отговорност“, каза Радев.

Според президента на правителството, което поеме властта след кабинета на Бойко Борисов няма да му е лесно. „Тежко е да се поеме наследството на Борисов“, отсече Радев и допълни: „Ще ни коства много време и усилия да нормализираме държавността след Борисов“.

Президентът обвини премиера, че не управлява с парламента, а харчи милиони и милиарди както си иска.

„Не съм против грижата за хората, а срещу лицемерието и популизма, срещу липсата на реформи и тесен хоризонт до изборите, срещу разчети за разходите и прозрачност и отчетност. Правителството в началото тръгна бавно и с нежелание, през това време много хора изпаднаха в затрудения“, упрекна Радев.

Той настоя още, че в доклада на МВФ е посочено, че прогнозата, която направи фондът през април за 4% спад на БВП, всъщност ще е много повече.

„Системата за социална защита се нуждае от сериозни реформи, това означава, че големият проблем е неравенството, ние сме на първо място. В доклада се казва, че трябва да има сериозна борба с корупцията“, коментира държавният глава.

Според него, когато инвестициите не са в правилната посока, следващите правителства няма да могат да свиват дефицита, което ще доведе или до повишаване на данъците, или орязване на социални плащания.

„Не аз, а хилядите българи поискаха предсрочни избори“, обобщи той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

зик симончето

зик симончето

14.11.2020 | 21:22

И този все още се надява да бъде президент на страната

Отговори
1 0
зик симончето

зик симончето

14.11.2020 | 21:20

И този все още се надява да бъде президент на страната

Отговори
1 0
мнение

мнение

14.11.2020 | 16:21

Нови избори, при нови правила! Президентска република с нов президент!

Отговори
0 6
елл

елл

14.11.2020 | 12:35

Срамно интервю, падение на свободното слово, но пълна победа на Президента.

Отговори
4 5
Неудобните

Неудобните

14.11.2020 | 10:57

Винаги има проста “маса”, която се влияе от медиите. Не разбрахте ли кой им дава парите?!

Отговори
5 1
Сик

Сик

14.11.2020 | 10:20

Тъ.пи гербаджийски тролове на щат в Марица, които не правят разлика между генерал и летец, професионален военен и сикаджийска мутра, паркирала крадените коли на Маргина.

Отговори
3 9
Болен е

Болен е

14.11.2020 | 00:52

Трудноизричащ изречения. Призна си и за СМС. Психичнообременен е

Отговори
17 9
Бъбу

Бъбу

13.11.2020 | 22:17

Толкова злоба и толкова простотия събрани на едно място, наистина е феномен. Кво го друса р. Радев личността на б. Борисов?, вероятно е психически проблем. Еми да си прави партия като иска да управлява, да командва и разпорежда, този така разбира управлението, но преди да се кандидатира за каквото и да било трябва да се освидетелствува.......

Отговори
29 15
Стамен Стоянов

Стамен Стоянов

13.11.2020 | 22:13

Президентът Радев показа класа, а водещият си остана с мераците да го хване натясно. Не успя...

Отговори
14 33
аха точно

аха точно

14.11.2020 | 08:57

да черения к.апут показа класа на просд злобен фатмак

Отговори
12 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?