Следвайте ни

Румен Овчаров: Не е възможна промяна в партията без промяна на върха

viber icon

Много се надявах, че този конгрес ще бъде друг, че това ще бъде един конгрес, в който ние ще влезем по един начин и ще излезем по друг - с нова политика, с нови лица, каза Румен Овчаров пред делегатите на 47-ия конгрес на БСП в столицата. Ако бяхме разбрали, че политическите оценки се дават на избори, а политическата отговорност се носи в първо лице единствено число, това нямаше да се случи, каза още Овчаров. Не е възможна промяна в партията без промяна на върха, допълни той.

Успяхме да докажем, че сме партия на реалностите, на възможностите, идеологична партия, показахме способността да правим политика, да потвърдим поговорката, че не е важно какъв цвят е котката, а да лови мишки.

Румен Овчаров не играе в никакви лични игри, не прави никакви компоти, не е член на никакво лоби. Подадох си оставката като председател на Градската организация на БСП, защото тя има нужда от отпушване. Поемам своята отговорност. Когато подадох оставка в правителството, в частен разговор Станишев ми каза, че вярва в невинността ми, но общественият натиск е голям.  Сега и аз казвам, че вярвам в него, но общественият натиск го има, каза още Румен Овчаров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?