Следвайте ни

Рокада в "Пирогов": Проф. Асен Балтов вече не е директор

viber icon

Проф. Асен Балтов е отстранен от поста директор на болница „Пирогов“, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

За нов директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е назначен проф. Иван Поромански – началник Клиника по гнойно- септична хирургия на болницата.

Проф. Поромански е завършил Медицински университет – София през 1985 г. В периода от 1988 г. до 2004 г. заема различни длъжности в Клиниката по гнойно-септична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, като от 2005 г. до момента е началник на същата клиника.

 Днес управителят на Националната здравноосигурителна каса предостави на министъра на здравеопазването резултатите от извършената проверка на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ЕАД. С няколко протокола за неоснователно получени суми са установени нарушения в размер на общо над 1 млн. лв., съобщиха от здравното министерство.

Това представлява тежко нарушение по смисъла на чл. 24 от Закона за публичните предприятия, поради което договорът за управление на изпълнителния директор на лечебното заведение се прекратява с днешна дата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

за милиони няма закони

за милиони няма закони

15.07.2021 | 08:52

Няма ли наказателна отговорност за далаверите? В нашата държава само със смяна ли се решават подобни корупционни практики? Гешев, чакаме правосъдие.

Отговори
1 1
FARAON

FARAON

14.07.2021 | 20:12

ПРЕД КОЯТО И БОЛНИЦА ДА ИДЕШ, ДОКТОРСКИЯ ПАРКИНГ Е, КАТО АВТОСАЛОНА У ДЕТРОЙТ. С ЧИИ ПАРИ? - ИЗТОЧЕНИТЕ ОТ КА-СА-ТА :) ТО ЗАТОВА ВСЕКИ МА Й МУН Е С ПО 3 СТЕНДА :)

Отговори
15 5
А.Дамянов

А.Дамянов

14.07.2021 | 22:15

Пуста завист. Фараоните не би трябвало да се жалвате. Явно менте и на всяка манджа меродия с голяма простотия.

Отговори
3 3
Кон боб яде ли

Кон боб яде ли

14.07.2021 | 19:14

Оооооо още ко сте видели За сега само леко изчегъртване на чифути и чифутски мекерета Това е само прелюдия към основното занятие за направа от лойта и свинската чифутска мас на огромни количества сапун който ще залеем международния пазар и сринем котировките на Борсите всеем паника на международните валутни пазари и от там ще направим абсолютни сиромаси Соросчето Бил му Гейя и вся другая чифутска пасмина и от там сриване на колоса на глинени крака любимия ви чифутски ФАЩ и направим другаря ви Мъдуро президент на тази вече фалирала държава Он има натрупан опит как се управлява държава във фалит предизвикан от вас чифутчета мръ ...сни И тъй нататък и тъй нататък Ама за туй друг път А я казах Чемоданите на гръб и беж докато не сте се превърнали в калъпчета сапун Все още имате шанс макар и минимален

Отговори
5 14
А.Дамянов

А.Дамянов

14.07.2021 | 22:17

Простотия до шия.

Отговори
3 1
Иванова

Иванова

14.07.2021 | 18:16

Боже,боже...казано е:"по делата им ще ги познаете". Министър на здравето е човек, който е завършил медицина, но не е лекар. И никога не е бил. Завършил право, но не е юрист. И никога не е бил. До вчера бълваше срещу ваксината, днес обърна палачинки. Злобен и отмъстителен, с огромно его, но потресаващо некадърен. Това е Стойчо Кацаров. Ако не беше толкова страшно и жестоко, щеше да е смешно. Народе???

Отговори
21 8
Отврат са

Отврат са

14.07.2021 | 17:45

Брей, брей гонят, махат, преследват

Отговори
20 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?