Следвайте ни

Родни картинки! Лукарски към Дянков: Грозен, гърчав рахит, още ли не си обявен за издирване?

viber icon

Бившият лидер на СДС Божидар Лукарски отново атакува стария си дразнител - ексминистъра на финансите Симеон Дянков, който сега е преподавател по икономика в САЩ. Дянков говори в тв ефира за пандемията и икономическите процеси в САЩ, а синият политик се вбеси тотално и заряза всякакви задръжки.

Лукарски отбеляза, че внимателно е слушал как „известният политически и икономически анализатор“ Симеон Дянков обяснява икономическите тенденции, съобразно с изборите в САЩ, пише lupa.bg.

"Това добре, ама репликата “нямам интерес да си продължа политическата си кариера в България...” Еми, естествено, че нямаш, ти не си ли още обявен за национално издирване и подследствен, бе, грозен, гърчав рахит!, изригна някогашният стопанин на „Раковски“ 134.
 

Двамата бивши министри имат вражда от години. Навремето, докато Лукарски бе лидер на СДС, Дянков го критикуваше остро и бе сред най-настоятелните за оставката му.

Още тогава, бившият икономически министър не пестеше обидни думи към Дянков и го нарече мишок, който се крие и дава интервюта по скайп.

В момента и двамата някогашни управляващи живеят в САЩ. Дянков се препитава като университетски преподавател във Вашингтон, а Лукарски се занимава с частен бизнес заедно със съпругата си Лида Азади в Калифорния.

Преди дни, Симеон Дянков обясни в тв ефира ситуацията в САЩ и подценяването на пандемията при първата вълна.

Второ затваряне на хората за месеци наред вкъщи, дори в Америка, би се оказало пагубно за бизнеса, заяви тогава Дянков. 

„Ако затворим за два до три месеца – два от всички три бизнеса в целите Съединени щати ще бъдат унищожени”, смята Дянков.

 „Тук, за разлика от Европа, имаше и подценяване от страна на президентската администрация. На Стария континент в началото имаше известно такова, но след това държавите затвориха всичко за дълъг период от време”, коментира бившият финансов министър.

Дянков не спести оценка и за ситуацията в България, като посочи от Вашингтон: „Дават се доста пари. Аз не съм против това. Следващата и по-следващата години ще са дефицитни. Въпросът е как помагаме на бизнеса. Много от мерките сега помагат на пенсионерите”, каза той.

 „Вчера преподавах едновременно в Азия и Чикаго”, похвали се Дянков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

хаха

хаха

03.11.2020 | 15:15

Този мазньо защо пита ?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?