Следвайте ни

Родителите изтръпнаха! Ето какво реши министър Вълчев за срока и матурите

viber icon

"Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме, ще се започне с приоритетните класове. Но до пролетта ще бъдем в умерен вариант, като редуваме посещението на учениците в учебните заведения с дистанционно обучение", каза министърът на образованието Красимир Вълчев по NOVA NEWS.

"Създадени са регламенти за несмесване на учениците в учебните заведения. Следим ситуацията седмица за седмица. Голямата опасност според мен е новият щам от Англия", допълни той.

"Няма да се отложи завършването на срока. През цялото време децата са се обучавали. Учителите не са спрели да работят, дори там, където няма устройства. Имаме обхватно компенсаторно обучение. Само 1% не участват по никакъв начин в обучението", категоричен бе Вълчев и така успокои много родители, ужасени от слуховете, че учебната година може да бъде обявена за нулева.

"Засега не смятаме да се изместят датите за матурите. Имаме създадена организация за провеждането им", информира министърът. "Учениците по-малко заразяват, особено при малките деца, проблемът е класната стая, където има много взаимодействие, което допринася за разпространението на заразата. Ако се носят маски, вероятността за предаване на вирус е много по-малка", смята министърът на образованието.

"Кандидат-студентската кампания няма да се отлага. Семестрите ще приключат с оценяване в електронна среда, а където има практически изпити, ще се проведат присъствено", добави още той.

"19 000 учители са заявили желание да се ваксинират, но продължават да се записват, без да включваме непедагогическия персона, където също има много желаещи", заяви образователният министър. "Никога досега не е имало толкова средства за образование. Инвестирахме в учителите, в материалната база. Убеден съм, че това, което правим в образователната система, ще даде резултат", заключи Красимир Вълчев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

политика

политика

17.01.2021 | 09:42

Връщането на учениците и студентите в клас, без да започнала още ваксинацията, ще докара повече проблеми, отколкото през ноември и декември. Есента, по политическа целесъобразност, не бяха взети мерки навреме. Не бяха затворени по-рано стадионите, дискотеките и нощните клубове. Поставихме рекорди по смъртност в света. Сега, когато епидемията понамаля, вместо да се подготвим за новия щам, ние пак ще разпускаме мерките по политически причини!

Отговори
2 2
Мима

Мима

16.01.2021 | 21:17

Децата пред блока. Пушат и пият бира.

Отговори
10 4
Защо пият и пушат

Защо пият и пушат

16.01.2021 | 21:29

Къде са родителите им?

Отговори
10 2
Чичко Даун яко го е ударил в главата

Чичко Даун яко го е ударил в главата

16.01.2021 | 21:11

На тоя инцебил еврейски който за една година нанесе непоправи щети върху българското образование дава лли си сметка къде ще бъде след 04 04 21 година

Отговори
12 4
Георги

Георги

16.01.2021 | 20:19

Има пълни непукиси като даскали, които демотивират учениците, така че смисъл няма да им вдигаш заплатите, уволни некадърните!!!

Отговори
13 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай