71
Следвайте ни

Родители на бунт! Възпитател блудства с 5 седмокласнички, крият дрога с брат му учител

viber icon

Родители излязоха на протест срещу възпитател в гимназия в Сухиндол, който блудствал с ученички. Хората отказват да пускат момичетата си на училище и започват подписка, с която настояват възпитателят и неговият брат, учител в училището, да бъдат изселени от общината.

35-годишният възпитател в гимназията "Климент Охридски" посегнал на момичета от 7 клас, разказа класният ръководител Венелина Петкова, с която ученичките споделили.

"Афектирани бяха, много превъзбудени и казаха, че господин Мариян Григоров си е позволил да ги опипва в часовете по занималня на 15 октомври", обясни тя пред БНР.

Родителите на пет от момичетата подали на 19 октомври жалби при директорката на гимназията.

"Разбрахме какво се случило тук, закачал е малки деца. Казал, че щял с всяко дете сметка щял да държи, децата ги е страх да ходят на училище", оплакват се родителите.

Възпитателят и неговият брат, учител в училището, са били задържани от полицията. При обиск в дома им са намерени и наркотици.

Учителят е освободен. Срещу възпитателя са повдигнати обвинения за наркотиците и за блудство с малолетно и с непълнолетно като извършителят се е възползвал от служебното си положение, посочи говорителят на Районната прокуратура във Велико Търново Тотко Тотев. 

В Сухиндол назрява напрежение, коментира кметът Пламен Чернев.

"Хората са пред ръба на бунт, защото чуха, че снощи те са освободени, единият с парична гаранция, другият е даже с не повдигнати обвинения. Всички искат тези хора да бъдат изселени, да бъдат махнати от тук", заяви той.

Директорът на гимназията Румяна Иванова заяви: "Аз съм шокирана от това, което беше установено. Ще бъде прекратен трудовият договор и на единия, и на другия".

Идния вторник родителите излизат на протест пред Окръжния съд във Велико Търново.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Филибелия

Филибелия

23.10.2021 | 12:47

Както виждате магистратите не взимат адекватни решения.За това е нужно да вземем нещата в ръце и се справим с разпространителите на дрога и в тъмна доба пребиване на виновният.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?