Следвайте ни

Родители: Децата ни са тормозени в час, искаме оставката на учителката

viber icon

Обиди и викове са част от поведението на учител към първокласници в Дупница според направени аудиозаписи в класа.

"Не блей като овца - ела! Маската нека ти стои, бе, тъпчо! "З" напиши, бе, тъпчо! Реви си у вас! Кретен некой. Патко такава, на коя задача си?", са само част от обръщенията към учениците, които се чуват, предаде Нова тв.

"Моето дете е системно тормозено от госпожа Анета Колева физически и психически. Всеки ден е наричано тъпак, тъпунгер и лигльо. Тя го кара да чете, той плаче. Тя продължава да крещи и вика. Принуждава друго дете да бие моето", разказа родителят Ивета Запрянова.

За случващото се в час родителите на учениците разбират от системно оплакване от децата. Така се събират и решават да проверят дали твърденията им са истина.

"Останахме потресени от това, което чухме. Чухме психическо натоварване на децата и очакване от страна на госпожата тези деца да не са агресивни и помежду си да се държат като възрастни. Тя иска да работи с възрастни", обясни друг родител.

Директорът на училището Райко Ангелов заяви, че изпълнява реда и е сформирана експертна комисия. По график ще се разговаря и с родители. Тепърва ще се установява казаното в записа. Обясни, че не го е слушал, защото е противозаконен.

Ангелов е разговарял с учителката. Директорът отказа да обяви какво са коментирали. "Първо трябва да се докаже дали отношението ѝ е такова, каквото споделят родителите. Ще изясним всички обстоятелства", добави той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Батко

Батко

21.05.2021 | 18:00

Записът бил противозаконен, а тормозът и назначването на психично-нестабилни хора за учители не е ли?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?