71
Следвайте ни

Роден абсурд: Учителка плаши децата, че от COVID ваксината се умира за два дни

viber icon

Учителка разказва на децата, че от ваксините се умира, сигнализират зрители на БНТ.

"Класната им е обяснявала за вредите от ваксините срещу COVID-19", обяснява майката пред националната телевизия. Този сигнал повдигна въпроса какво изобщо достига до учениците по темата "COVID" и защо няма информационна кампания, насочена именно към децата в училище и най-важното - основана на факти.

По програма ученикът в начален курс, чиято анонимност ще запазим и чийто глас ще променим, имал редовен час, различен от "час на класния".

На практика обаче получил лирическо отклонение на тема "COVID и ваксини".

"Ами тя ни разказа, че една жена се ваксинирала и два дни след това е умряла", споделя детето. "Според нея не COVID е проблемът. Че според нея от ваксините са умрели повече хора, отколкото от COVID", добавя то.

Това е било заявено от госпожата пред целия клас.

"Притесняваше се за мен и за баща му, тъй като ние сме ваксинирани и ни обясняваше, че неговата учителка е била категорична и сигурна, че хората, които си слагат ваксини, ще умрат. Без никакви факти, но и без другата гледна точка. Те на тази възраст според мен приемат безкритично всичко това, което чуват от учителите", признава майката.

В министерството на образованието не знаят за този случай.

"Ние нямаме при нас постъпил такъв сигнал. Бих посъветвала, ако родител стане свидетел на такава ситуация, да разговаря с учителя и да подаде съответния сигнал, за да можем да реагираме", каза Мария Гайдарова, зам.- министър на образованието.

Въпросът на майката обаче излиза от конкретния случай.

"За мен е важно в такава ситуация да се говори с факти, проверена информация, не информация, прочетена в някоя социална мрежа", казва тя.

Докато у нас някои училища въвеждат заповеди да се говори 5 минути за COVID без да е ясно за какво точно ще стане дума и каква ще е интерпретацията на учителя, в други училища в Америка например - за децата са подготвени научни видеа.

Поднесени по различен начин за различните възрасти. У нас засега информационна кампания МОН е насочило само към учителите.

"МОН е дало в насоките линкове с точна научна информация, която може да се ползва. Да зададе своите въпроси, да получи аргументирани отговори от медицински водещи специалисти в областта. Науката е водеща във всяко отношение, когато говорим за образование", казва Мария Гайдарова, зам.- министър на образованието.

МОН предполага, че информацията, дадена на учителите ще стигне в същия вид до децата. Но както разбрахте от този случай това е само предположение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Нострадамус

Нострадамус

31.10.2021 | 08:08

До края на 2022 се очакват първите масови жертви на ваксините, после ще ви видя кви ще ги пеете…

Отговори
1 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

30.10.2021 | 21:02

ЕКИПАЖИТЕ НА КАНОНЕРКИТЕ! РАВНИС! МИРНО! НА ДЯС-НО! ХОДОМ, МАРШ! :)

Отговори
0 1
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

30.10.2021 | 20:19

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОСТАВЯТ МАЙКА МУ И СЕСТРА МУ, НА КОЯТО БАЩАТА Е ДАЛ ДОБЪР ПРИМЕР, ЗА ЦЕЛ ЖИВОТ ДА ТЕГЛЯТ С АУТИСТА? :)

Отговори
0 1
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

30.10.2021 | 20:06

И ПОНЕЖЕ МЪЖА ТИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ, СИ НАЛЕГАШ ПАРЦАЛИТЕ И НЕ СЕ ОБЯСНЯВАШ ИЗЛИШНО :)

Отговори
0 1
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

30.10.2021 | 20:04

А КАТО МУ РОДИ ДРУГАТА, СТАВАШ 40- 50 КИЛА :) ТА ВИНАГИ ИМА И ПО-ЛОШО ОТ ТОВА ДА СЕ ГЪТНЕШ ТИХО И КРОТКО :)

Отговори
0 1
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

30.10.2021 | 20:01

ИЛИ СЕ СТАВА АУТИСТ., СЛЕД КОЕТО, МЪЖА ТИ СИ НАМИРА ДРУГА И ТЕ ОСТАВЯ ДА СЕ ЗАНИМАВАШ С НЕНУЖНИЯ ПРОБЛЕМ :)

Отговори
0 2
Аре успокой се

Аре успокой се

30.10.2021 | 13:24

А ти сигурна ли си, че това е истинска случка, а? Много бързо хвърляш камък, да не ти се случи на теб, имаш сестра ку....., а, ма ти изобщо нямаш сестра, нямаш и брат.

Отговори
4 2
Много сте нагли

Много сте нагли

30.10.2021 | 13:22

Претоплена манджа ве тикви чифутски Що не поработите поне връз заглавието Ама мързела ви чифутски е световноизвестен.Долни сте нагли сте А учителката Българска си е баш на мястото

Отговори
6 3
На такива *учителки"

На такива *учителки"

30.10.2021 | 13:03

Трябва да им бъде отнето правото да бъдат учители и въобще да работят с деца. За съжаление много ниско ниво, много простотия, не ми е ясно как ги обучават тях самите в университетите или който не може да стане друго, става само за учител. И от тези хора очакваме да изградят бъдещето на страната и на тези хора им бяха повишени неколкократно заплатите, явно съвсем незаслужено. Срам и позор са такива учители.

Отговори
8 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?