Следвайте ни

Ритници, рязане на уши... Стефания – българката, спасена от трафик на хора

viber icon

Оскубана коса, ритници в корема, рязане на ушите. С тези ужаси се е сблъскала българка, станала жертва на трафик на хора в Италия. 24-годишната жена, представена с прякора Стефания, се срещна с президента Серджо Матарела на среща по повод Международния ден на жените.

24-годишната българка е в Италия от седем години и в момента живее под протекция, след като била спасена от католическата общност на името на Папа Йоан XXIII,съобщава "Нова тв".


Едва на 17 години Стефания пристигнала в Италия. Приятели на нейните родители я излъгали, че са намерили работа на момичето. Вместо това се оказало, че тя ще трябва да проституира и да търпи мъчения. Сводници отрязали ушите й и оскубали косата й.


”Имах дупки по корема от токовете, с които ме ритаха. Бях без уши и с белези по лицето. Когато ме биеха, се надявах някой да види и да ме спаси. Когато след месеци видях да идват карабинери, се почувствах наистина щастлива”, сподели Стeфания пред президента Матарела и присъстващите на срещата.

Спасителите й споделят, че когато я намират, тя изглеждала като изляла от концлагер. След лечението й католическата общност поема грижите за нея. В момента българката е полуглуха, но е успяла да си намери работа и да се възстанови.

“За цивилизоваността на едно общество се съди по състоянието на жените в него. Сексуалната експлоатация за съжаление е широко разпространена престъпна практика. Добре е да се нарече с точното й име: робство. Това е позорното робство на нашия век”. Коментира италианският държавен глава.

 

www.dnes.bg/

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?